Ориент Експрес: символът на лукса и на пътуването с влак - изоставен

  • 27 юли 2017 14:24

  • 8401
  • 0
Ориент Експрес: символът на лукса и на пътуването с влак - изоставен
© wikipedia

Символът на луксозното пътуване с влак и високата класа - Ориент Експрес днес гние на гара в Белгия.

Ориент Експрес е бил един от най-емблематичните влаковете в история. Той винаги ще остане символ на луксозния и елегантен начин на пътуване. Маршрутът му е свързвал Париж и Истанбул, както и Лондон и Венеция, като едновременно с това е бил връзката между Европа и Азия.

По различно време с него са пътували Франц-Йосиф, Елизабет II, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи и други знаменитости.

В днешно време, когато скоростта е на преден план, пътуването в продължение на дни във вагона на влак с разкошни кресла, с цялото спокойствие и възможността да се насладиш на пътуването с питие и добра храна, изглежда като едно въображаемо минало.

Обаче фотографът - урбанист с псевдоним Брайън е успял да възроди това минало чрез снимките си на стария Ориент Експрес - вече напълно изоставен и порутен.

Ротердам е градът, в който се заражда неговата страст към фотографията. Ротердам е един от най-големите градове в Холандия, бомбардиран през втората световна война и след това въстановен с помощта на невероятно разнообразни архитектурни стилове.

Ориент Експерс, сниман от  фотографа Брайън, се намира в Белгия - напълно непокътнат от времето на последното му пътуване през декември 2009 година.

Днес има само две копия на влака Ориент Експрес, произведен през 1883 година от Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL): едното е изоставено в Белгия, а другото е изцяло реновирано и превърнато в луксозен хотел във Венеция - Simplon Orient Express.

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
8401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини