Броят на жертвите при катастрофи расте

  • 27 юли 2017 13:20

  • 1546
  • 1
Броят на жертвите при катастрофи расте
© Булфото (архив)

Влошени показатели на пътно-транспортната обстановка в област Пазарджик през първото полугодие на 2017 г., в сравнение със същия период на 2016 г., показва анализ на сектор "Пътна полиция". Той беше представен на заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата от началника на сектора, главен инспектор Асен Гешев.

За периода на територията, обслужвана от ОД МВР - Пазарджик, са регистрирани 414 катастрофи, 110 от които тежки. Загинали са 19 души - с 11 повече спрямо предходната година. Главен инспектор Гешев подчерта, че само в три от произшествията са загинали 15 човека, едно от които е произшествието на АМ "Тракия", в което загинаха 9 бежанци и водачът на автомобила. 18 от жертвите на пътя са след грешка на водача.

Ранените също са повече. Броят им през първото полугодие на 2017 г. е 139, или с 6 повече в сравнение с миналата година.

Общият брой на катастрофите като цяло е по-нисък със 73. Като основни предпоставки за инцидентите на пътя главен инспектор Гешев посочи лошата дисциплина, превишената скорост, управление след употреба на алкохол, подценяване на умората или твърде високо самочувствие, слаба квалификация.

Съгласно утвърдения план на Сектор "Пътна полиция" подобряване безопасността на движението в региона през второто полугодие, на база ежедневен анализ, се актуализират и разстановят нарядите на пътния контрол, ежедневно присъствие на служители в участъци с концентрация на катастрофи и интензивно натоварените такива, полицейски операции за контрол чрез размяна на територии между съседни районни управления и др.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Митко

2017.07.27 | 17:16

1
ау и фаровете ли не помагат,въй,въй.........

Добави коментар

Водещи новини