Д-р Мирослав Ненков: Срив в системата на Спешна помощ няма

  • 26 юли 2017 08:26

  • 6945
  • 3
Д-р Мирослав Ненков: Срив в системата на Спешна помощ няма
©

Няма никаква опасност сигналите на тел. 112 да не достигат до Спешна помощ. Радиовръзките с линейките не са прекъснати. Срив в системата на Спешна помощ няма. Системата на спешната помощ няма нищо общо с тел. 112. Няма опасност за пациентите и медиците.

Това заяви категорично в сутрешния блок на БТВ заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който коментира възможността фирмата, която поддържа радиовръзката в Спешна помощ, да спре тази поддръжка, защото изтича договора й с МЗ. "Други години също е имало една цедка между подписването на новия договор и поддържането на системата. Фирмата, която поддържа системата, е достатъчно сериозна и знае много добре с какво се занимава. Най-лошото, което може да се случи, ако тази фирма откаже да поддържа системата, ще е колегите да пишат адрсите на ръка. Този договор е трябвало да бъде стартиран още пролетта. Защо това не е станало, не знам. Сменят се правителства. Нашият екип дойде и завари няколко бедствия в министерството. Плащаме по 180 000 лева на месец за поддръжка на радиовръзката. Целта ни беше да намалим тази цена. Договорът така и така изтичаше. Днес ще обявим обществена поръчка за поддръжката на системата. Причината не е разследването на вашата телевизия. Да, закъсняваме, но искаме да дадем разумна цена, обяви Ненков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6945 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.30 | 18:16

3
Пука му за спешната помощ на този охранен, мазен шопар! Важното е да лъжеш така, че хората да ти вЕрват и...някой друг да е виновен, разбира се!

2017.07.27 | 07:57

2
КОЙТО МНОГО СЕ СТИСКА ..НАКРАЯ КРЪВ ПИШКА...
hayabusa

2017.07.26 | 16:46

1
който се прави на много врял и кипял...обикновенно говори и врели не кипели :Д

Добави коментар

Водещи новини