4 трика, които ще ви помогнат да правите невероятни снимки с телефона си

  • 25 юли 2017 10:02

  • 14248
  • 4
4 трика, които ще ви помогнат да правите невероятни снимки с телефона си
© gettyimages (архив)

Ще ви издадем една тайна – голяма част от блогърите в Instagram използват телефоните си, за да направят невероятните снимки, които постват.

Повечето от тях разполагат и с професионални фотоапарати, но споделят, че има случаи, в които просто е по-лесно и бързо да уловиш мига с телефона си. Сигурно сте чували поговорката „Най-добрият фотоапарат е този, който носиш със себе си“, а телефоните са се превърнали в незаменима част от ежедневието ни. В тази статия сме подбрали за вас четири много лесни съвета, които може да започнете да прилагате веднага. Преди да започнем обаче, ще ви припомним нещо, което и самите ние често забравяме. За начало изчистете камерата си с кърпичка. Колкото и да пазите телефона си, почти винаги има опасност тя да се зацапа, дори и от пипане с пръсти. Чистата камера ще ви помогне да направите възможно най-ясни снимки.

1. Светлината е царицата на снимките!

Светлината безспорно е едно от най-важните неща за перфектната снимка. Винаги се стремете да използвате естествена светлина и имайте предвид дължината на деня. През лятото, когато се стъмва по-късно, имате доста по-голяма възможност да направите чудесни снимки. Балансът тук е много важен. От друга страна е добре да избягвате ярката светлина, защото тя отнема от наситеността на цветовете на обекта, който искате да снимате и буквално го изгаря. Именно заради това едни от най-хубавите снимки се получават на изгрев и залез слънце. Това са така наречените „златни часове“. Ако не снимате в тях, също имате възможност да направите въздействащи снимки, просто ще трябва да си поиграете със сенките.

2. Птичи поглед. 

„Птичият поглед“ е чудесен трик за снимане на предмети и разбира се храна. Поставете телефона си директно над обекта и ще получите чудесна снимка. Ако не успявате, просто се качете на по-високо. Ние обикновено използваме стол. Отстрани изглежда доста забавно, но ви уверяваме, че си заслужава. Тук е важно да внимавате да не „изкривите“ снимката и телефонът да бъде правилно поставен.

3. Размажете фона.

Един от най-лесните похвати, които можете да използвате, за да постигнете въздействащи снимки, е просто да размажете фона, зад обекта, който снимате. Натиснете върху екрана, там където се намира, това което снимате и опитайте да го щракнете от различни ъгли. Този метод е често използван от професионалните фотографи, за да акцентират върху обекта на фокус, като изолират всичко ненужно около него в снимката. За да постигнете този ефект (наричан от фотографите „боке“) с нормален телефон, ще трябва да оставите голямо разстояние между обекта на фокус и задния фон. Той се получава по-лесно със смартфон с двойна камера, каквато притежава новия Huawei P10, например. Комбинацията от двете камери позволява на смартфона да извлече някои интересни ефекти, единият от които е именно боке (bokeh) ефектът. Освен това камерата, с която разполага P10, е разработена съвместно с легендарния бранд Leica и постига отлични разултати при ниска осветеност, както и да прави изключително детайлни чернобели снимки.. Новият модел на Huawei може да се похвали и с хибриден двоен зуум, с който могат да се правят още по-впечатляващи макро снимки.

4. Мислете различно.

Убедени сме, че ви се е случвало да посетите дадена забележителност и след това да се окаже, че имате абсолютно едни и същи снимки с тези на всички ваши познати във Фейсбук. За да избегнете това клониране, просто отделете 10 секунди и помислете как всеки друг би снимал обекта, който заснемате. Запомнете това изображение и помислете как да го направите различно, снимайте от друг ъгъл, снимайте наобратно, добавете нещо пред камерата и снимайте през него, опциите са много, стига да им обърнете внимание.

В разгара на лятото и само до края на месец юли можете да се включите в съвместната игра на Huawei и Vivacom и да си спечелите една от 30-те практични награди, полезни за всеки любител-фотограф, който обича да регистрира спомените си чрез своя смартфон. Имате възможността да се сдобиете със селфи стик с трипод, който ще бъде ваш верен приятел във всички приключения и ще ви осигури забавни и „здраво стъпили“ на земята снимки или power bank, който ще ви спаси, дори когато нямате възможност да заредите телефона, което е чудесен вариант за хора, които обичат да пътуват. Пълните условия на играта можете да видите тук.










 

Последвайте канала на

Novini.bg
14248 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.01.08 | 10:59

4
А ако не искаме хyйразвей???
Иво

2018.01.08 | 10:59

3
И всичките глупости ги изписахте за реклама на Хуавей.Браво!

2017.08.08 | 12:53

2
koq e kurvata ot parvata I poslednata snimka ?

2017.08.08 | 12:50

1
и след всички тия съвети това ли са резултатите ?

Добави коментар

Водещи новини