Търсят мечка, нападнала и ранила човек в Италия

  • 24 юли 2017 20:51

  • 3989
  • 3
Търсят мечка, нападнала и ранила човек в Италия
© Pixabay

Властите в Северна Италия наредиха да бъде уловена дива мечка, която през уикенда нападнала и ранила човек, предаде ДПА.

Председателят на провинция Тренто, Уго Роси, издаде указ за "наблюдаване, идентифициране и преместване" на животното, което ще рече, че то ще бъде временно приспано, ще му бъде взета ДНК-проба и ще бъде преместено на безопасно място.

Лесничеите са упълномощени да убият мечката, само ако при операцията животът им бъде опасно застрашен.

Нападнатият разказа, че мечката изникнала внезапно пред него, изплашила кучето му и той нямал време дори да побегне. Следващата секунда бил атакуван и пострадали единият му крак и една от ръцете, но раните не са опасни за живота.

Мечките са защитен вид и с помощта на финансирана с европейски средства програма те са върнати в горите край Тренто, но срещите им с хора са зачестили. От 2014 г. насам при подобни нападения са пострадали трима души. Тъй като мечка, уловена след такъв случай, умряла след като била временно приспана, активисти- природозащитници призоваха властите да не прибързват. Преди да уловите мечката, трябва да разберем какво се е случило, тъй като нападнатият човек или кучето му може неволно да са предизвикали животното, призова в изявление италианският клон на организацията Световен фонд за дива природа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3989 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
лъки

2017.09.30 | 22:39

3
на снимката е куче

2017.09.30 | 22:39

2
Тия боклучета освен да вдигат врява някаква полза видяха ли мечките от тях

2017.09.30 | 22:39

1
Що?? Ще я съдят ли?

Добави коментар

Водещи новини