Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия

  • 24 юли 2017 16:07

  • 4940
  • 1
Шойбле: Ердоган излага на опасност вековните отношения с Германия
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и, че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми", пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4940 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.02 | 13:22

1
Немците хем ги сърби, хем ги боли!

Добави коментар

Водещи новини