Деница Златева: Не ми е упражняван политически натиск за смяната на борда на НДК (видео)

  • 24 юли 2017 15:46

  • 2345
  • 4
Деница Златева: Не ми е упражняван политически натиск за смяната на борда на НДК (видео)
© Булфото

По отношение на смяната на борда на НДК, искам категорично да заявя, че върху мен не е упражняван политически натиск и не съм упражнявала "политически чадър" върху нито един член на екипите по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това каза по време на заседание на Временната парламентарна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, бившият служебен вицепремиер по подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

От самото начало на мандата на служебното правителство, това беше обща воля на президента и министрите, заявихме, че ще гарантираме приемственост на екипите на етап, в който сме наблюдавали изключително голямо закъснение в някои от дейностите за подготовка, не можем да си позволим да създаваме допълнителни сътресения в системата и да сменяме хора, които оперативно се занимават с подготовката на Председателството. Това беше единственият аргумент, с който директорът на НДК не беше сменен. Той и екипът му се занимаваха оперативно с подготовка на сградата на НДК, заяви Златева.

През март окончателно стана смяната на борда. В правомощията на всеки принципал, когато отговаря за търговско дружество или държавно предприятие, е да направи промени в борда. Нека да не се заблуждаваме беше ясно, че следващото правителство със сигурност ще направи промени в борда. Направих промените и от гледна точка на профила на членовете на борда. Г-н Анастасов е финансист от БНБ, а г-жа Енчева е специалист по търговско право и обществени поръчки, бившият служебен министър.

С това решение беше сменен бордът и беше запазен Мирослав Боршош, с единствения аргумент, че нито един от хората, които оперативно се занимават с подготовката на всички нива, не само в НДК, а и по министерства, не беше сменен по време на мандата, каза още Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2345 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.25 | 13:54

4
ЛЕЛЕ ..ТАЯ Е ПО ГРОЗНА И ОТ МАМА -ТРАВЕСТИТА....ОТ КЪДЕ Я ИЗКОПАХА..

2017.07.25 | 13:54

3
Златева ,какво значи оперативно се занимават с НДК.,като ,че ли други нямаше да се занимават оперативно .Излиза че оперативното занимание на Боршош е да фалира и окраде НДК.Ако на това му викате оперативно ,значи и вие не сте цвете за мирисане.Всички сте в кюпа.

2017.07.25 | 13:54

2
ей скрийте го тоя бегемот, че ако я намеря ще я лежа!!!!

2017.07.25 | 10:54

1
Някой, може ли да ми каже с прости думи, какво се опитва да каже тази кифла? Толкова много думи- и нищо конкретно! Подражава на Бойко!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини