Специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

  • 24 юли 2017 10:48

  • 5462
  • 1
Специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите
©

До 30 юли на територията на България и останалите страни от Европейския съюз ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тя се осъществява по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL). У нас проверките са организирани съвместно от органите на Пътна полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, но ще участват и представители на Икономическа и Криминална полиция. Криминалистите ще следят за превоз на нелегални имигранти, трафик на хора, наркотици, оръжие и транспортиране на крадени стоки. По време на проверките ще се следи и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и за платена винетна такса.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на TISPOL за проверки през 2017 г. във връзка с данните, че при възникване на тежко произшествие на пътя с участието на такива возила, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям, отколкото при други инциденти. Основните причини за възникване на ПТП с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасен това и претоварване на автомобилите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.24 | 20:11

1
Супер. Трябва да се глобяват работодателите, защото те искат от шофьорите си максимума, който нарушава закона. Казвам го от собствен опит. Ако ли не има желаещи за работа.

Добави коментар

Водещи новини