Wizz Air пуска шест нови евтини линии от Варна

  • 22 юли 2017 13:13

  • 8006
  • 4
Wizz Air пуска шест нови евтини линии от Варна
© pixabay.com

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира шест нови линии от Варна. За целта превозвачът откри втората си база в морската ни столица, където е базирала един нов самолет Airbus A320.

Новите маршрути от Варна са до Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. Заедно с вече съществуващите маршрути до Лондон Лутън и вътрешната линия до София, Wizz Air свързва Варна с осем дестинации в седем държави, на цени между 30 и 60 лв.

“Като водеща авиокомпания в България, сме щастливи да отбележим забележителен етап с откриването на втората WIZZ база в страната. Нашата нова оперативна база на Летище Варна създава редица местни работни места в WIZZ и с нашите бизнес партньори, и открива повече възможности за България, с осем нови маршрута от Варна“, коментира Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air. Според него новите полети ще привлекат допълнително посетители към българското черноморско крайбрежие, което ще стимулира туризма и хотелиерството

Инвестицията на Wizz Air в новата база се оценява от компанията на 99 млн. долара и ще бъдат открити пряко 36 нови работни места в авиокомпанията.

Оперативната база и разширяването на мрежата ще допринесат за развитието на местната икономика, подпомагайки авиацията, транспорта, хотелиерството и туристическата индустрии, смятат от превозвача. През 2017 г. Wizz Air има 333,000 места пуснати в продажба по линиите от Варна, което представлява 218% ръст на годишна база.

Wizz Air сега има осем базирани в България самолета, седем в София и един на летище Варна, и над 300 служители, ориентиран към клиентите екипаж.  През първите шест месеца на 2017, повече от един милион пътници са пътували с WIZZ до и от България, 39% повече отколкото през същия период на предишната година.

„Днес, най-розовият, най-синият и най-яркият ден е много емоционален за нас, защото бележи откриването на 28мата Wizz Air база точно тук на Летище Варна и стартирането на 8 целогодишни линии. Също така бележи успешното завършване на тригодишен период на преговори и срещи с нашите партньори и приятели от Wizz Air”, коментира Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт България“.

Последвайте канала на

Novini.bg
8006 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
321

2017.08.01 | 14:45

4
БОЙКО, ИЗГОНИ всички червени боклуци от варненския ГЕРБ - общината и градския съвет + кмета са червени СТРАХЛИВИ БОКЛУЦИ
Оня с коня

2017.08.01 | 14:45

2
Тази компания няма евтини билети, всичко е измама но го разбираш в последствие. Даже да пътуваш чисто гол пак ще има за какво допълнително да те таксуват. Обслужването е под всякаква критика, отношенията към хората са брутални. За 0,5 кг. свръх багаж ти искат такса която е по в
tranzistor

2017.08.01 | 14:45

3
Като не ти харесват не ги ползвай. В общите им условия всичко си пише!
варненец

2017.08.01 | 14:45

1
ВАРНА е на ТИМ и Бойко няма власт над тях.за това парите на ГЕРБ отиват за Бургас

Добави коментар

Водещи новини