Важен член на юридическия екип на президента Доналд Тръмп подаде оставка

  • 21 юли 2017 19:55

  • 3212
  • 8
Важен член на юридическия екип на президента Доналд Тръмп подаде оставка
© Getty Images

Важен член на юридическия екип на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подаде оставка в момент, когато американският президент изглежда се опитва да повлияе на разследването на специалния прокурор за руска намеса в американските избори, предаде Франс прес.

Марк Корало, който съгласуваше външната комуникация на юридическия екип на президента във връзка с тази криза, посочи в имейл до АФП, че напуска поста, без да назове причините за решението си.

Тръмп предприе рискован ход в интервю за в. "Ню Йорк таймс" вчера, предупреждавайки следователите от екипа на специалния прокурор Робърт Мълър да не се занимават с финансите на семейството му.

Специалният прокурор беше назначен в средата на май от министерството на правосъдието да оглави федералното разследване (което преди това се ръководеше от ФБР) за евентуален таен сговор между приближени на милиардера и Русия в предизборната кампания през 2016 г.

Някои виждат в предупреждението на президента опит да се окаже натиск и дори да се възпрепятства разследването, което вгорчава управлението му.

Тръмп многократно отрече да е извършвал нещо осъдително, но се затруднява да обясни защо най-големият му син и ключови членове на предизборния му екип са се срещали с приближени на Москва, загатнали, че разполагат с компрометираща информация за съперничката му на изборите - демократката Хилари Клинтън.

При все по-разширяващия се периметър на федералното разследване, привърженици на президента според американски медии търсят начин тези хора да бъдат оправдани, както и средства за дискредитиране на прокурора и екипа му, а оттам и на разследването.

Самият Тръмп намекна, че Мълър - високоуважаван бивш директор на Федералното бюро за разследване - може да е замесен в конфликт на интереси.

"Няма НИКАКВО основание да се поставя под въпрос почтеността на Мълър или хората в екипа му", заяви бившият министър на правосъдието Ерик Холдър. "Тръмп не може да определя или да възпрепятства разследването на Мълър. Ако се опита да го направи, това ще породи конституционни проблеми и проблеми, съизмерими с престъпление", добави той.

Белият дом отказа да изключи възможността президентът да уволни Мълър, което би предизвикало политическа буря, а може би и конституционна криза.

Последвайте канала на

БТА
3212 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.07.22 | 14:26

8
НА ТЪПЧО МУ НАПУСКАТ ЧЛЕНОВЕТЕ ...ЩЕ МУ ОСТАНАТ САМО ПЕДАЛИТЕ И КУРВИТЕ...
Хибридни бръщолевеници

2017.07.22 | 14:26

7
САЩ не е Русия на Путин!за начало прочетете поне чл.2./и го осмислете/ А в САЩ законите се спазват НАИСТИНА! „Чл.2 Параграф 2 т. 2.” Той има правото със съвета и съгласието на Сената да сключва до¬говори при условие, че са одобрени от две трети от присъствуващите се¬натори…”
КИБРИТНИ ГЪЗОБРЪЦИ

2017.07.22 | 14:26

6
ДРЪН -ДРЪН ПА ПЛЯС ПЕДАЛИТЕ ..СПАЗВАТ ЗАКОНА ДА ТИ ГО ВКАРВАТ В ДУПЕТО И В УСТАТА...

2017.07.22 | 08:21

4
СМЕШНИЦИТЕ С „ РУСКАТА ВРЪЗКА „ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ

2017.07.22 | 08:21

5
ЛОШО НЯМА ,СТИГА С ТИЯ ДЕТО НА ЗАКУСКА ПАПКАТ ТОПЛИ КРАВЕШКИ ЛАЙНА ..НА ОБЕД ЛИЖАТ КРАВЕШКИ ЗАДНИЦИ ,А ВЕЧЕР ОПИТВАТ ДА СЧУПЯТ НА БИЗОНА ХЕЯ С ДУПЕТО СИ.. ЗДРАВЕЙТЕ ПЕДЕРАСТЧЕТА...
Импийчмънт

2017.07.22 | 08:20

3
ПроКремълски капут .
ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН! 27г.стигат!

2017.07.22 | 08:20

2
И тук смърди на Пешо пръча и други червени московски боклуци!

2017.07.22 | 08:20

1
А ПЕШО КОНЯ Е В ПЛОВДИВ .ЗНАЧИ ИБРИК ТИ СИ ТАМ И ТЕ КЛЕСАТ В ТРИМОНЦИУМ ...ЗА ТОВА ТИ СМЪРДИ НА КЛЕС...

Добави коментар

Водещи новини