Ако работиш във Ferrari, няма как да си купиш Ferrari

  • 21 юли 2017 16:11

  • 44377
  • 6
Ако работиш във Ferrari, няма как да си купиш Ferrari
© Getty Images

Скорошно интервю с шефа на маркетинг отдела на Ferrari Енрико Галиера разкри интересния факт, че служителите на италианския производител нямат право да си купят Ferrari без значение от колко време работят там, на каква длъжност са или какъв е социалният им статут. Всъщност, с едно изключение – в момента Ferrari могат да си купят само Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Ако на пръв поглед това изглежда странно, обяснението всъщност е лесно откриваемо – клиентите са на първо място. Когато компания с популярността на Ferrari произвежда лимитирана серия модели и дори трябва да отсява купувачите си, не изглежда редно да предоставя част от гамата си на своя персонал.

И тук не става въпрос за подарък или дори преференциални условия за автомобила както често правят други конструктори, а за цялата му равностойност. И тук не става дори въпрос за настоящи служители – правилото важи за всички души, които някога са работили в италианската компания.

Единственото изключение, което се прави, е за настоящите пилоти на Ferrari във Формула 1, но дори за тях няма преференциални условия. Не, че са им нужни...

В настоящата си роля Галиера трябва да решава кой да получи част от лимитираната серия на Ferrari преди тя да бъде официално представена. Когато трябва да реши кой да си купи LaFerrari Aperta Галиера избира 200 потенциални клиенти и им задава въпроса дали биха го направили без все още да имат визуална представа за автомобила. Всичките 200 клиенти отговарят положително.

Галиера допълва, че най-трудната част от работата е да каже "не" на дългогодишните клиенти, но на някои други го прави с удоволствие: "В началото получаваме кандидатури от хора, които имат парите, но не заслужават колата".

Последвайте канала на

Антония Симова
44377 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
4EPA

2017.08.09 | 21:54

6
BASI TAPOTIQTA
Тодор

2017.08.09 | 21:54

5
Нееее, не е смехурко. Най вероятно си ти смехуркото. Като стигнеш неговия пост в Ферари ми се обади. Относно това какви Ферарита се карат тук 8 ръка и с възраст на баба ми. не коментирам. Поздрави.
Африкански

2017.08.06 | 12:43

4
Гледай си бабата и не говори 'компетентно' , ако в твойто село не си видял какво се кара тук - иди 'на центъра' и ще видиш ... А постове във ферари - извинявай , ма нема нужда - в чистотата си ми е добре ! Поне не се прехласвам флшиво по ламарини , и ми е спокойно на душата , че не из
Ай стига бе !

2017.08.05 | 10:29

3
Смехурко - ела да видиш тука какви ферарита се карат, от какви 'заслужили' се карат и после обяснявай коооолко е специално ...
Ввв

2017.08.05 | 10:28

2
Абе малко се поизхвърлят,макаронска му работа

2017.07.22 | 11:44

1
И аз съм като купувачите на Ферари - купих си котка в чувал :D

Добави коментар

Водещи новини