Индийски кафе магнати обмислят инвестиции в България

  • 21 юли 2017 15:47

  • 1496
  • 2
Индийски кафе магнати обмислят инвестиции в България
© pixabay.com

Делегация на една от най-големите индийски компании в производството на разтворимо кафе е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции, съобщи министерството на икономиката.

След проведената работна среща делегацията ще продължи визитата си с осъществяването на огледи на конкретни терени в Югозападна България.

Срещата с индийските инвеститори се проведе по инициативата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. В хода на разговорите той заяви, че в страната ни има много предимства за развиването на бизнес - "най-ниските данъци в Европа, много ниски оперативни разходи и редица облекчения при инвестиция от над 10 млн. евро".

Манолев допълни, че държавата ни е политически и икономически стабилна. Към момента индийската компания има производства само в 3 държави по света, но изнася продукция за повече от 80 страни.

Инвеститорите желаят силно развитие на европейския пазар, а в България имало всички предпоставки страната ни да се превърне в разпределителен център и производствена база за всички страни членки и редица държави от региона.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.23 | 13:59

2
е , ще се чувстват като у дома , сред месните индиици
хасан

2017.07.23 | 13:59

1
Не ги ща. те са отвратително черн роднини на факултето. стоката им е менте.

Добави коментар

Водещи новини