Задържаха двама участници в телефонни измами

  • 21 юли 2017 15:34

  • 1528
  • 0
Задържаха двама участници в телефонни измами
©

Криминалисти задържаха двама участници в телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР - Плевен.

Действията по разследването започнали след постъпил сигнал за измама, извършена в област Монтана. На 8 март т.г. в Първо РУ - Плевен била получена информация за постъпил сигнал в РУ - Вършец от 79-годишна жителка на Вършец. Потърпевшата заявила, че на 22 и 23 декември м.г. неизвестен през паралелни позвънявания на стационарен телефонен номер и личен мобилен телефонен номер се е представил за полицейски служител.

Под претекст, че се провежда полицейска акция по залавянето на телефонни измамници я въвел в заблуждение и убедил да остави пред входа на блока сумата от 2 000 лева и златни накити, което тя направила на 22 декември. Ден по-късно възрастната жена изтеглила 20 000 от клон на банка в град Вършец, и около 19.30 часа оставила 19 500 лева в Плевен, в района на булевард "Георги Кочев" до контейнери за събиране на битови отпадъци.

По случая било образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни и процесуално-следствени действия на 19 юли криминалисти на ОДМВР - Плевен установили и задържали двама мъже – на 19 и 20 години от Козлодуй, за които е изяснено, че са взели оставените пред дома на жената пари и накити. Към настоящия момент двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 209, ал. І от НК, разпитани са и признали вината си. Взета им е мярка за неотклонение "подписка". Полицейските действия продължават под ръководството на районната прокуратура.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини