Дадоха старт на строителството на нова отсечка от метрото (видео)

  • 21 юли 2017 14:49

  • 4643
  • 1
Дадоха старт на строителството на нова отсечка от метрото (видео)
©

С водосвет бе дадено началото на строителството на проект за разширение на метрото в София, Линия 3, участък ул. "Житница" - кв. "Овча купел" - Околовръстен път, предаде репортер на Novini.bg

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, еврокомисарят Юрки Катайнен, българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Участъкът включва 3,8 км метротрасе, на което ще бъдат изградени 4 метростанции.

Очаква се новият участък да се ползва от над 130 000 пътници дневно и да бъдат спасени хиляди тонове вредни емисии.

Основната част от участъка ще бъде подземна, с изключение на трасето между 14-а и 15-а метростанции, което ще бъде надземно. Линия 3 ще бъде изградена метростанция, на която ще има интермодална връзка с жп линията София - Перник от участъка, който свързва районите "Красно село" с "Овча купел" и "Горна баня". Там се предвижда и да бъде изграден буферен паркинг.

Общата стойност на проекта е 101.9 млн. евро без ДДС, от които 68,5 млн. евро са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие по ОП "Транспорт".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4643 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ганчо

2017.07.26 | 04:54

1
Обсадата на ОК 1започна. Трябва да се готвим за пълна блокада. Зимата няма от къде да излезем ако се сбъдне слуха, че затварят и Монтевидео. Купувайте бъгита, само те ще могат да се движат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини