Оставиха в ареста обвинения за побоя над мъжа и бременната му приятелка на АМ "Тракия"

  • 21 юли 2017 12:55

  • 3207
  • 0
Оставиха в ареста обвинения за побоя над мъжа и бременната му приятелка на АМ "Тракия"
© Getty Images/Guliver

Районен съд - Пловдив взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Цветан П., обвинен за побой на АМ "Тракия", съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Срещу него са повдигнати обвинения за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управляване на моторно превозно средство на автомагистрала "Тракия" и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Съдът прецени, че въпреки ранната фаза на разследване по делото са приобщени гласни и писмени доказателства, според които да се направи обосновано предположение, че Цветан П. е извършил престъпленията, в които е обвинен. Касае се за умишлени престъпления от общ характер, за които в НК се предвижда наказание "лишаване от свобода".

Съдът прецени, че Цветан П. е лице с висока обществена опасност и има опасност да извърши ново престъпление, да се укрие или да не бъде намерен на посочените от него адреси, ако спрямо него бъде определена по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.

Припомняме, че на 19 юли двама братя нападнаха млад мъж и бременната му приятелка след отнето предимство на пътя.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини