Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ

  • 21 юли 2017 12:35

  • 6455
  • 7
Корнелия Нинова: Оповестете политиците, финансирани от КТБ
© Пресцентър БСП

БСП иска публично оповестяване на имената на политиците, които са финансирани от КТБ. Това каза председателят на партията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред журналисти в парламента.

Вчера специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви публичен документ, озаглавен "Общ поглед върху модела "КТБ". В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатация, че от КТБ са финансирани политици, посочи Нинова. Днес изпращаме писмо до специализираната прокуратура, до административния ръководител - прокурор Иван Гешев, в което молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ, добави тя.

По думите й КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, икономически, политически интереси, в обвързаност и задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления и всичко това на гърба на народа. Затова според социалистите има нужда от пълна прозрачност по случая. Смятаме, че с това разследване и с връщането на чувството за справедливост, можем да сложим край не само на модела "КТБ", а на политиката на прехода, добави Нинова.

Попитана за споменаването вчера само на името на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва, тя коментира, че трябва да се оповести списъкът на политиците, финансирани от КТБ, "да не е този или онзи само, а да се изнесе пълната информация".

В отговор на въпрос Нинова каза, че няма никаква представа дали там има колеги от БСП. Когато и ако получим тази информация, защото прокуратурата може да реши, че не може да я предостави в момента, за да не попречи на разследването, ще видите нашите коментари, добави тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6455 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2017.07.24 | 21:58

7
N:1 Костов от Драгалевци, главен финансист. Извъртя далавера със заем от КТБ при гигантска лихва. Но е отново невинен.

2017.07.24 | 21:58

6
и името на разпратилия SMS
Умник Гюро

2017.07.24 | 21:58

5
Комунистите се занимават само с едно: подривна, антибългарска, терористична дейност. Защото те друго не могат и не знаят. Така са ги обучили в Кремъл.
Запознат

2017.07.23 | 01:30

2
Тя КТБ е финасирала много айдуци , но между тях са и Бесепарите Дъбов и Куюмджиев

2017.07.24 | 21:58

4
ма тях никой не ги знае кои са беееее... Кури, Боко, един и още двама, тоа, оня.... бреееййй кои ли са тея бе како Кури??? За картечница сте, всите.

2017.07.24 | 11:30

3
Като гледам този Гешев ,колко е подготвен ,пази боже сляп да прогледа Всичко е от сорта тука има тука няма ,ти на мене ,аз на тебе .Това е държавата на прехода Нинова .Прехода трябва да се криминализира със закон. и разграбеното да се национализира .Това е спасението на Българ
някой си

2017.07.22 | 19:26

1
еее разгеле отприщи се!! 2 дена не беше се изказвала в полза на народа да покаже загриженост обич близка до майчината помислих си че има творчески запек

Добави коментар

Водещи новини