От ГЕРБ изискаха документи по случая с Манол Генов

  • 21 юли 2017 11:27

  • 4306
  • 1
От ГЕРБ изискаха документи по случая с Манол Генов
© Novini.bg (архив)

ГЕРБ четат мотивите на главния прокурор за сваляне имунитета на Манол Генов и не изключиха да поискат оставката му, ако се потвърдят притеснителни сигнали от разследванието. От БСП отговориха - целта е да се потуши скандалът с НДК.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в поиска да бъде свалена депутатската защита на Генов заради сигнали, че е купувал гласове през парламентарната кампания, той я даде доброволно.

Днес народни представители от партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взеха от деловодството на НС искането на главния прокурор, в което имало доказателства срещу Манол Генов, включително събирани чрез СРС.

От БСП реагираха с контравъпрос - защо и на избраниците от ГЕРБ, чийто имунитет също е свален, не им се иска оставката. Поискахме приложенията към мотивите за сваляне на имунитета, за да се запознаем с установените факти, защото получихме притеснителни сведения за разследването, обясни пред журналисти Тома Биков. Ставало дума за връзки на депутата от левицата с организираната финасова престъпност в ромски махали, за купуване на гласове.

Това, уточни той, което ще прочетем, ще ни даде основание да преценим дали да поискаме оставката на Генов и да призовем ПГ на БСП и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за да се разграничат от неговите действия, защото обявиха, че стоят зад колегата си.

Става въпрос за престъпно отношение към изборния процес у нас, посочи представителят на управляващата партия. И припомни, че Манол Генов е от Асеновград. Знаем какво се случи там и искаме да проверим доколко той има взаимодействие с фактори, предизвикали напрежението в ромската махала там, подчерта Биков. Ако е вярно, че в документите има разпити на криминални лица, ромски лидери, това показва истинската връзка на политици със ситемата за правене на избори, коментира депутатът от ГЕРБ.

Антон Тодоров попита дали тези доказателства означават, че БСП, тяхната ПГ се превръщат в платформа, която вкарва криминалитета в политическата власт. БСП са в основата на ерозията на демокрацията у нас и част от доказателствата са в тези папки, обобщи той.
Каквато и да е тезата, у нас има работещи институции, нека си свършат работата, опонира му индиректно - пред медиите, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от БСП. Той на свой ред обвини ГЕРБ в разбиване на институциите за осемтте години, през които управляват, и за това, че, по думите му, не са останали компетенти хора в тях, предаде БТА.

Да не превръщаме НС в трибунал, важен е въпросът в големите областни центрове дали няма заровено поне едно НДК, отбеляза още Стойнев. Защо се връщаме към тези времена, когато от трибуната на НС депутатите от ГЕРБ раздаваха правосъдие, попита той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2017.07.25 | 15:26

1
Комунистите се занимават само с едно: подривна антибългарска терористична дейност. Защото те друго не могат и не знаят. Така са ги обучили в Кремъл.

Добави коментар

Водещи новини