Адвокати: Вината на Цветан Василев е, че се е предоверил на много хора (видео)

  • 21 юли 2017 08:21

  • 4345
  • 6
Адвокати: Вината на Цветан Василев е, че се е предоверил на много хора (видео)
©

„Съчинение по картинка” в неясен литературен жанр – така адвокатите Христо Ботев и Константин Симеонов, които защитават банкера Цветан Василев, коментираха в ефира на БРВ, пространното изложение на прокуратурата по темата „КТБ”, което беше публикувано след внасянето на обвинителния акт срещу банкера и още 17 други.

Те коментираха, че от резюмето става ясно, че разследването избирателно е разглеждало периода преди краха на банката и въобще не се е занимавало с „грабежа” на активи след него.

Адвокат Симеонов потвърди, че всяка сутрин клиентът му е получавал справки за наличните пари и направените траншове. „Много често в този лист е фигурирала абревиатурата Д.П. или Д.П.1”, коментира юристът. „Това творение на прокуратурата е несериозно, защото се говори за грандиозна корупция – ами, разкрийте я тази корупция! По това дело няма едно обвинение (за корупция – б.р.)”, посочи и адв. Ботев.

Според адвокатите разследването спира на дата 20 юни 2014 г., когато КТБ е „съборена”. „Към момента, в който банката я сриват, всички кредити са обслужвани. Те стават необслужваеми след срива, големият грабеж е след 20 юни 2014 г. Аз видях с очите си оценка на международна компания на 13 актива, контролирани от КТБ, за над 3,5 млрд. лв. Всички активи бяха обезценени, за да могат да си ги напазаруват съответните хора”, каза Симеонов.

Според защитата на Цветан Василев в момента се правят законови промени, предназначени само за „тупкане на топката” по делото за КТБ – удължаване на срока, в рамките на който може дадено лице да чака обвинение, премахване на задължителното четене на обвинителния акт в съдебна зала и др. Адвокатите ще искат публично разпределение на делото в спецсъда. На този етап те не съветват клиента си да се прибира у нас.

Каква е вината на Цветан Василев? „Негова вина е, че се е предоверил на прекалено много хора, които са били негови приближени и които имаме данни, че близо година преди падането на КТБ са започнали да си подреждат пасианса”, каза адв. Христо Ботев. Адв.

Константин Симеонов пък добави: „Очевидно по това време Цветан Василев е имал изключителната способност да се обгражда с боклуци”.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4345 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Филипополис

2017.07.24 | 10:14

6
Абе тези адвокати съвсем изтрещяха! Как е възможно да говорят такива глупости и защо си мислят, че някой ще се върже на тях. Василев и източвал парите на вложителите в КТБ и трябва да си понесе отговорността и да лежи зад решетките.

2017.07.22 | 15:53

5
няма да има виновни - това е ясно...
Сс

2017.07.22 | 15:53

4
Този от ляво е пиян още!

2017.07.22 | 15:53

3
Ах тия банкери - доверчиви и наивни като малки дечица. И въобще не са алчни, направо да ги ожалиш. Абе що не си . . .
НАХ ТАН

2017.07.22 | 15:53

2
ПАРИТЕ НА КТБ СА В ПОСТРОЕНИТЕ ДЖАМИИ В БЪЛГАРИЯ!
Radostin

2017.07.22 | 15:53

1
Василев е в основата на пирамидата и не е никаква жертва , която видиш ли са измамили, МОже да е престъпник, но не е тъп и много добре е знаел какво и закого прави

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини