Зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен се среща с Бойко Борисов

  • 21 юли 2017 07:56

  • 2357
  • 1
Зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен се среща с Бойко Борисов
© Getty Images/Guliver

Заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, който е на двудневно посещение у нас, ще се срещне с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Двамата ще дискутират бъдещето на България като част от ЕС и бъдещото ни председателство на общността. Еврокомисар Катайнен отговаря за човешките ресурси, конкурентоспособността, растежа и инвестициите в евросъюза.

По думите му кохезионният фонд предстои да инвестира още 6 млрд. евро в България по различни линии - транспорт, наука, образование, региони в растеж.

През деня, Катайнен заедно с вицепремиера Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник ще участва в дискусия заедно с граждани. Преди това Катайнен ще инспектира заедно с кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска строежа на третия лъч на столичното метро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2357 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.21 | 19:35

1
АЙДЕ БЕ И ТОЯ ЛИ ЩЕ ГО ИБЕ ? ТО НЕ БЕ ЕРДОГАН,КМЕТА ,С ЮНКЕР Е МАЛКО ПО СЛОЖНО.... НАШ БОКО ЛИЖЕ БАБА МЕРКЕЛ ,ЗА ТОВА БАБАТА КАТО ГО ВИДИ И СЕ РАЗТАПЯ....

Добави коментар

Водещи новини