Десет министри ще участват на парламентарен контрол

  • 21 юли 2017 07:07

  • 1013
  • 0
Десет министри ще участват на парламентарен контрол
© Иван Йочев

Десет министри от кабинета ще се явят на парламентарен контрол днес. Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Към него има два въпроса - относно разпродажба на военни клубове в страната и относно финансовото състояние на "ТЕРЕМ - ЛЕТЕЦ" ЕООД и сключвани договори от дружеството.

След Каракачанов на парламентарната трибуна ще застане министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Тя ще отговаря на два въпроса. Относно строителство и въвеждане в експлоатация на нови места за изтърпяване на наказанията, а вторият въпрос е относно конкретни действия срещу практиката за назначаване на изтърпяващи наказание "лишаване от свобода" на длъжности в българските затвори.

Третият препитан министър ще бъде на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. Той ще трябва да дава отговори на общо 13 въпроса, сред тях питания за строителството на пътя Бургас-Несебър-Слънчев бряг и замърсяване на питейна вода с арсен в три малки населени места в област Монтана.

Четвърти в контрола ще се включи Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , министър на труда и социалната политика. Той ще отговори на въпрос относно тенденцията за рязко намаляване на броя на осиновяванията.

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 също ще участва в контрола. Той ще трябва да даде отговори на въпроси относно условията за получаване на стипендии от ученици след завършено основно образование, които са с трайни увреждания и/или без родители и относно условията и реда за допълнително финансиране на средищните детски градини и училища.

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за ще отговаря пред депутатите за разходването на предвидените финансови средства за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и на въпрос относно подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата.

В парламентарният контрол ще участват още министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в, министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, министърът на околната среда Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за държавните помощи. Целта на промените е да се засили контролът при разходването на държавни помощи съобразно предназначението им. Това е предвидено в програмата за работа на Народното събрание.

Парламентът ще разгледа законопроект за предучилищното и училищното образование, касаещ отпадането на държавното финансиране на частните училища. Законопроектът е внесен от ПГ на „БСП за България“ и ще бъде разгледан на първо четене. Предложените промени предвиждат още основните държавни образователни стандарти да се приемат от Народното събрание.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини