Правосъдният министър на САЩ: Оставам на поста си, въпреки критиките на Тръмп

  • 20 юли 2017 21:24

  • 2442
  • 0
Правосъдният министър на САЩ: Оставам на поста си, въпреки критиките на Тръмп
© gettyimages

Министърът на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс заяви днес, че смята да остане на поста си, въпреки че вчера президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се разграничи от него заради поведението му в разследването за руска намеса в американските избори от 2016 г., предаде АФП.

"Имам честта да служа като министър на правосъдието. Тази чест надхвърля всичко, което бих могъл да си представя. Предвиждам да продължа да го правя докато е подходящо", каза Сешънс на пресконференция. По повод първите шест месеца от управлението си президентът на САЩ довери в интервю за в. "Ню Йорк таймс", че никога е нямало да номинира правосъдния министър за поста, ако е знаел, че той ще си направи отвод в разследването на ФБР за руската предизборна намеса. Тръмп определи тази постъпка на Сешънс като "изключително нечестна", съобщи БТА, позовавайки се на АФП.

Правосъдният министър си направи отвод в разследването на ФБР, което е подчинено на неговото ведомство, след разкритието, че той е имал среща с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк по време на предизборната кампания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини