Спира се приемът на документи за саниране

  • 20 юли 2017 15:21

  • 6085
  • 1
Спира се приемът на документи за саниране
© Булфото (архив)

Преустановява се приемът на заявления за интерес и финансова помощ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до приключване на изпълнението на сключените договори за целево финансиране.

Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация в Шумен, цитирайки получено писмо от МРРБ, изпратено до кметовете на общини, подписано от министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. В текста се посочва, че с одобрения финансов ресурс по програмата ще се финансират допустимите дейности за 2 022 сгради, които имат вече сключен договор за целево финансиране. Тъй като към момента не е одобрен допълнителен ресурс по програмата, от министерството съобщават, че се преустановява приемът на заявления и документи на сдружения от общинските администрации.

След приключване на всички дейности по обновяване на одобрените сгради ще бъде направен анализ на свободния финансов ресурс в границите на предвидените по програмата 2 млрд. лв. и при възможност приемът на документи ще бъде подновен, се посочва още в писмото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.07 | 15:47

1
Това много отдавна трябваше да бъде спряно !!! Колко пари само се откраднаха а качеството НУЛА .

Добави коментар

Водещи новини