Обединените патриоти са против българската земя да се продава свободно

  • 20 юли 2017 12:24

  • 2110
  • 3
Обединените патриоти са против българската земя да се продава свободно
© Novini.bg

Обединените патриоти са против българската земя да се продава свободно. Това коментира пред журналисти депутатът от парламентарната група Александър Сабанов. По думите му този въпрос засяга националната сигурност на България.

"Това е важно за нас, като патриоти, като българи, като хора, чиито деди са се борили за тази земя и са проливали кръвта си. Не е редно по икономически причини да я продаваме на чужди хора", коментира Александър Сабанов.

Според него би било правилно да си платим санкциите, които може да ни наложи Европейската комисия, но българската земя да не се продава свободно.

За Сабанов е вариант да остане досегашното изискване за уседналост, което затруднява чуждите граждани да купуват българска земя, но отпадането на ограниченията е заплаха за националната сигурност. Той отбеляза, че и в момента чужди граждани могат да купят българска земя - правят си българска фирма, идват с парите по банкова сметка, виждат се от къде идват и за какво се харчат. Никой няма да е съгласен да дойде някой от някъде си с едни пари, които не се знаят от къде са и да купува българска земя, коментира депутатът.

Александър Сабанов посочи, че 900 хиляди евро първоначално и по 220 хиляди евро на година са санкциите, които може би ще ни бъдат наложени от ЕК. Той отбеляза, че не сме само ние, а става въпрос за пет държави с подобни ограничения. А всички знаем, че българите сме привързани към земята си, както и всички тези страни от бившия соцблок, и мисля, че е правилно да поемем отговорността за тези един милион евро и да не се продава земята, коментира Сабанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2110 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.27 | 01:18

3
Ограниченията за уседналост са малко. Трябва да се повишат на 10 год. И никакъв разпадащ се съюз не може да ни казва какво да правим със земята си, която е вечна!

2017.07.20 | 16:19

1
2 / 1 метра и тя не е вечна

2017.07.20 | 17:24

2
е ясно чии са фирмите които изкупуват земя на безценица , но пък ще се платят санкции от данъците за да им върви далаверата

Добави коментар

Водещи новини