Хасан Адемов: Премиерът ще реши дали да отпадне Клас "Прослужено време"

  • 20 юли 2017 08:41

  • 5896
  • 2
Хасан Адемов: Премиерът ще реши дали да отпадне Клас "Прослужено време"
©

В социалната политика соловите актове винаги завършват по един и същи начин - или взривяват обществото или водят до социален срив. Една идея винаги трябва да е добре съгласувана. Това каза Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва от ДПС, който е председател на социалната комисия в НС, в ефира на БТВ.

Думите му са по повод предложението добавката Клас "Прослужено време“ да отпадне.

Адемов поясни, че този вид добавка вече се казва Допълнително възнаграждение за трудов стаж и опит. „Много често се говори за това, че няма равнопоставеност между държавните служители и останалите работещи няма как да има. Техните задължения са уредени по Закона за администрацията, а работниците по Кодекса на труда. Независимо от волята на работодателя заплатите нарастват“, посочи той. По думите му една голяма част от работодателите вече са осъзнали, че на пазара на труда не могат да се намерят не само добре квалифицирани кадри, а и ниско квалифицирани кадри. По тази причина те започнаха да дават по-високи заплати с около 10%. Въпреки това Румъния ни изпреварва по адекватност на заплащането на труда.

Според бившия социален министър тази ситуация ще стигне до традиционното - премиерът да решава всякакви казуси в държавата.

„Трябва да са защитени позициите на работниците, но и на работодателите. Трябва да има цялостна политика в държавата, а не проблемите да се решават на парче“, каза в заключение Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5896 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ПРОСТО ЧОВЕК

2017.07.21 | 10:59

2
А ги махна - а го махаме...

2017.07.21 | 10:59

1
Щом Тиквата ще решава такъв важен въпрос, не се надявайте на "прослужено време". Парите му трябват за бойко-стради.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини