Тръмп предложи нов кандидат за министър на армията

  • 20 юли 2017 07:40

  • 1603
  • 1
Тръмп предложи нов кандидат за министър на армията
© Getty Images/Guliver

Белият дом съобщи, че президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще номинира Марк Еспър за министър на армията (сухопътните сили), предаде Асошиейтед прес.

Еспър е бивш вицепрезидент на американския военно-промишлен гигант "Рейтеон", работил е и за консервативния мозъчен тръст "Херитидж фаундейшън".

Намирането на кандидат за този пост се оказа трудна задача за президента. Предишни негови номинации за министър на армията бяха инвеститорът-милиардер Винсънт Виола, както и сенаторът от местния сенат на щата Тенеси Марк Грийн. Първият сне кандидатурата си заради възможен конфликт между неговите частни и държавни интереси, а вторият - след остри критики срещу него заради изказвания по теми за сексуалните малцинства, исляма и теорията за еволюцията.

Министерството на армията влиза в състава на Пентагона - военното министерство. Ръководителят му отговаря, в частност, за материално-техническото осигуряване на американските сухопътни войски, а също и за човешките и материалните ресурси, намиращи се в тяхно разпореждане.

Сенатът трябва да утвърди номинацията, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.22 | 22:49

1
Все ковбойски смрадливец ще е, какъвто и да предлага. В САЩ всички са кравари.

Добави коментар

Водещи новини