Обсъждат в Министерски съвет добавката за прослужено време

  • 20 юли 2017 07:14

  • 5709
  • 3
Обсъждат в Министерски съвет добавката за прослужено време
© Novini.bg

Добавката за прослужено време, която се изплаща с работната заплата и вероятността тя да отпадне, ще обсъждат в Министерски съвет премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и синдикалните лидери на "Подкрепа" и КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, съобщава БНТ.

В разговора ще участват и председатели на индустриалните федерации и представители на стачните комитети на двете организации.

Темата излезе на дневен ред след изказване на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който се обяви за премахването на класа "прослужено време". Самият Симеонов обясни, че това е личното му мнение и няма подготвени текстове за промяна в Кодекса на труда. Ако добавката отпадне, синдикатите обявиха готовност за стачка.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5709 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.20 | 10:46

3
Обикновено държавата застава зад работодателите, нали е капитализъм, може и заплата да няма.

2017.07.20 | 08:55

2
А бе не мога зда разбера нали това прослужено време отпадна още по времето на Борисов Дянков Общинските и държавните служители не получават .Излъгаха че прослуженото време /класа / ще се включи в заплатата .Нищо подобно не се случи

2017.07.20 | 08:50

1
ДА ОБСЪДАТ МОЖЕ ЛИ НЕГРАМОТЕН ПЕДАЛ-ЦИГАНИН ,КАТО ВИНКЕЛА ДА Е ВИЦЕ ПРЕМИЕР ..? КАКВО ОБРАЗОВАНИЕ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТАКЪВ ПОСТ ..? ТОЯ ИМА ЛИ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ КАТО МАМА ИМА ФАЛШИВА ДИПЛОМА...? БОКО ,КЬОРАВ ЛИ СИ ,БЕ ..ТОЯ ПЕДЕРАСТ Е ВТОРИЯ МОСКОВ ..

Добави коментар

Водещи новини