Париж: Лондон трябва да изплати всичките си задължения към ЕС

  • 20 юли 2017 07:12

  • 2321
  • 1
Париж: Лондон трябва да изплати всичките си задължения към ЕС
© getty

Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер заяви, че Великобритания трябва да изплати онова, което дължи на Европейския съюз, и че това е предварително условие за разговорите за излизането на Великобритания от ЕС (Брекзит), което не подлежи на преговори, предаде Ройтерс.

"Ще кажа онова, което Маргарет Тачър обичаше да казва: Искаме си парите обратно", каза Льо Мер, отговаряйки на въпроси на депутати от комисията по икономическите въпроси във френския парламент.

"Можем да дебатираме сумата, но фактът, че Обединеното кралство трябва да плати онова, което дължи на бюджета на ЕС, е неподлежащо на преговори предварително условие за началото да дискусиите за Брекзит", подчерта той.

Брюксел иска Лондон да признае, че дължи своя дял от ангажиментите за разходи, поети от ЕС по време на британското членство. Според Льо Мер тази сума може да достигне до 100 млрд. евро.

Последвайте канала на

БТА
2321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.25 | 05:24

1
Лилия, права си, мнооого си права!!! Английските лисугери знаеха какво предстои, изнесоха се на мига! Далновидни са, не може им се отрече!

Добави коментар

Водещи новини