Аню Ангелов: Не може да се модернизират трите вида армии едновременно (видео)

  • 19 юли 2017 17:05

  • 3415
  • 5
Аню Ангелов: Не може да се модернизират трите вида армии едновременно (видео)
© Булфото (архив)

Днес на заседание на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет бе изслушан бившият военен министър в кабинета "Борисов 1" Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, предаде репортер на Novini.bg.

"По мое време всичко по работата на Министерството на отбраната, свързано с инвестиционния проект, беше явно и всички документи са явни. Не сме държали нищо скрито. Бюджетът на армията бе съкратен с близо 40% през 2010 година и бе преценено, че модернизацията на ВВС трябва да се осъществи в рамките на 700 млн. лева. Изптатихме запитвания до различните производители. След получаването на офертите се спряхме на три предложения - на САЩ и Португалия за употребявани F-16, на Италия за "Юрофайтър" и на шведските "Грипен", разкри Ангелов. 

"Никога не съм игнорирал военната експертиза. Провеждахме по 2-3 заседания на Съвета по отбрана, където присъстват всички командири. Имам своя лична военна експертиза, заместникът ми беше полковник, занимаващ се с армията през цялата си служба. Отговорността за всяко решение беше моя като министър, слушах всичко, което ми казват военнослужещите, но всичко съвсем правилно идваше върху моите плещи“, каза още той.

"Трите проекта за модернизиране на армията не могат да вървят заедно, колкото и да изглежда, че всичко е решено, че са гласувани някакви пари. Трябва да бъдем много внимателни, когато преценяваме какви са приоритетите и какво трябва да се прави. Безусловно Сухопътните войски страдат, те всъщност останаха най-назад, но получиха по един договор с „Мерцедес“ и доста транспортни средства за джипове, транспортни автомобили и т.н. Ако сега изпращах молба за отговор щях да искам и нови, и стари самолети. Сега защо не са искани оферти за нови самолети не мога да кажа, г-н Николай Ненчев ще каже“, допълни бившият военен министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3415 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.09.14 | 08:35

5
Трите вида армии са по един файтон хора, седесарски тупан. И да ги модернизираш, срещу 500 000 турска армия не могат да тръгнат.
другото няма значение

2017.09.14 | 08:34

4
Ревете ли , червени Руслямистански ГЬОТВЕРЕНИ БЕЗМОЗЪЧНИ ? Ревете, но тихо ! НАТО вече е решил какъв боен самолет трябва на БГ . Няма да е алкохолишки , това е по-вече от сигурно , както и да вие пияната сган и българските и подлизурковци !
Ксенофоб

2017.07.20 | 11:12

3
Тоя грозен циганин който унищожи българската армия още ли не са го гръмнали?!

2017.07.20 | 11:11

2
КОЙ ПЕДЕРАСТ ОТ КЪДЕТО И ДА ДОЙДЕ САМО ДАВА СЪВЕТИ ..КОЙ ОТ КОЙ ПО ГЛАМАВИ ..АКО ИМА КОЙ ДА ГИ СЛУША ШЕ ВЗЕМАТ ГРИПЕН С КРИЛА НА Ф 16 И ОПАШКА ОТ ЮРОФАЙТЪР....И КРАВА НА БОРДА ДА БОМБАРДИРА РУСИЯ С ЛАЙНА ..ДЕМЕК ДА Я НАТОРЯВА...

2017.07.20 | 06:07

1
най добре си купете една нуклярка , сложете си я в народното събрание и я гръмнете докато сте там , това е най доброто което можете да направите за цялото Човечество , а така ще сте и сигурни че никой няма да ви вземе мястото

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини