Внимавайте! Поредна туристическа агенция мами с резервации за почивки в Гърция

  • 19 юли 2017 15:45

  • 20535
  • 3
Внимавайте! Поредна туристическа агенция мами с резервации за почивки в Гърция
© gettyimages (архив)

Читетел на Novini.bg сиганлизира за поредната лъжлива туристическа агенция, която е взела пари за резервации за почивки в Гърция, но впоследствие е отменила резервациите и все още не е върнала парите.

Измамата става чрез закупуване на фалшиви ваучери за пътуване с туристическата фирма "Мадес груп”, чрез онлайн платформата "Травел базар”. Буквално дни преди да заминат обаче се оказва, че резервациите са анулирани. От туристическата фирма обещават да върнат парите, но това все още не се е случило, а офисът на "Мадес груп” в София остава затворен. В момента Комисията за защита на потребителите (КЗП) извършва проверка и на двете фирми. Тя е сезирала и ГДБОП за случая.

Ето и какво разказа читателят ни:

"Всичко започна януари месец, когато с приятелите ни решихме да си търсим оферта за почивка в Гърция. След дълго ровене по сайтове и различни туроператори се спряхме на оферта от Травел базар за остров Тасос. Преведохме 50% от сумата още на другия ден, а след три месеца и останалата сума, като плащането се извърши накуп за четири семейства с пет деца. Дойде време за почивка. Два дни преди да тръгнем служителката от Травел базар се обади и ни сервира, че резервацията ни е дублирана и няма да може да ни настани в избрания от нас хотел! Както е длъжна по закон, трябваше да ни предложи алтернатива с една звезда отгоре. Тъй като се усъмнихме, как така в последния момент се е получила такава грешка, позвънихме в гръцкия хотел и там ни увериха, че никога не е имало резервация на нашите имена и от тази агенция.

След като казахме на служителката от агенцията, че сме проверили за резервацията и такава не е имало тя обясни, че всеки може да говори каквото си иска и че това не било вярно! Въпреки всичко служителката предложи алтернативен вариант, което за нас вече беше доста съмнително и тъй като сме с 5 деца едно от които бебе, взехме решение да откажем, за да не се окажем на прага на втори хотел отново без резервация. Казахме че ще търсим друг вариант. На въпроса кога ще ни възстанови сумата, служителката отговори, че по договор това ще се случи в седем дневен срок. Разбира се, този срок отдавана мина, но връщане на пари все още няма! Имаше обаждания от наша страна с приканвания да ни възстанови сумата, но получихме само обещания, че чакала гръцкия хотел да върната сумата. Щяла да говори с финансовия отдел на фирмата (само да поясня, че Травел базар има офис, но той е заключен и там няма никой, а госпожата от телефона не желае среща с нас) и не знам за какъв отдел говори.

След още една седмица на изчакване за връщане на парите ни, пуснахме жалби в следните институции:

1. Комисия за защита на потребителите

2. Министерство на туризма

3. Комисия за защита на конкуренцията

4. Българска асоциация на туристическите агенции

За момента развитие няма! Наясно сме, че не сме единствените с проблем в тази държава, но за съжаление това е ежедневие. Всеки си мами както си иска, защото знае, че ще остане безнаказан. Когато казахме на служителката, какви мерки ще предприемем, ако не ни възстанови парите тя отговори, че няма лошо, имало си институции, а това било наше право.

Да Наше право е, защото знае, че нищо няма да случи. Защото държавата и администрацията ни допускат всякакви нарушения. Защото фирмата “Мадес груп”, към която сме направили и плащането (“Травел базар” е онлайн платформата за закупуване на ваучерите), ако имаше застраховка за отговорност на туроператора и всичко беше редовно, може би нямаше да се стигне до тук. В тази държава всичко става по другия начин, всеки е човек на някого, всеки е познат на някой.

Комисията за защита на потребителите щяла да и състави акт, но за целта трябва да се появи управителя, да но той не се появява и т.н … И живота продължава. Хората са измамени. Поради това и куп още причини България никога няма да бъде европейска държава, не и по съвест. Защото това в друга държава, няма как да се случи. Там просто всеки си спазва законите и законите не са създадени за да се заобикалят!!!!!".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20535 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коста

2017.07.20 | 16:49

3
По принцип на изровени от талаша фирми не трябва да се доверявате. Със сигурност офертата е била примамливо "ниска" в сравнение с нормалните-първи белег за измама!

2017.07.20 | 14:04

2
Това е костовизма, всеки те мами, само да му паднеш.
Я

2017.07.19 | 20:11

1
Ами, фирма, регистрирана в 2014 г. с 2 лева капитал - какво да се очаква от нея?

Добави коментар

Водещи новини