Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа

  • 19 юли 2017 13:57

  • 2051
  • 0
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа
© Novini.bg

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, внесени от Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и Данаил Кирилов от ГЕРБ.

В уредбата на публичното предлагане на ценни книжа и допускането им до търговия на регулиран пазар се променя дефиницията за публично предлагане на ценни книжа, като се увеличава броят на лицата от 100 на 150.

Въвежда се ново изключение от задължението за публикуване на проспект за емисии ценни книжа, чиято обща стойност в рамките на ЕС е по-малка от левовата равностойност на 1 000 000 евро, като прагът се изчислява за период от 12 месеца.

Намалява се срокът за разглеждане и произнасяне на КФН по заявления за потвърждаване на проспекти на емитенти, които нямат ценни книжа, допуснати до търговия на регулиран пазар, и не са предлагали публично ценни книжа. По този начин се улеснява достъпът на дружествата до регулиран пазар, според вносителите.

Въвеждат се няколко промени, свързани с Фонда за компенсиране на инвеститорите. В управителния му съвет ще се включи и един представител на асоциацията на управляващите дружества. Целта е да се осигури представителство в управлението на фонда на всички лица, които са задължени да правят вноски в него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини