Николас Мадуро: Във Венецуела венецуелци дават заповедите, а не Тръмп

  • 19 юли 2017 09:15

  • 3681
  • 5
Николас Мадуро: Във Венецуела венецуелци дават заповедите, а не Тръмп
© Getty Images/Guliver

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на своя американски колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския страната му да се откаже от произвеждането на избори за Конституционно събрание на 30 юли, предаде Асошиейтед прес.

"Никое чуждестранно правителство не контролира Венецуела. Тук, във Венецуела, венецуелци дават заповедите, а не Тръмп", заяви Мадуро на излъчвано по телевизията заседание на Националния съвет за отбрана - орган за спешни ситуации, който венецуелският президент свика вчера в отговор на критиките на американския си колега.

Ден по-рано Тръмп заплаши Съединените щати да предприемат неуточнени икономически действия срещу Венецуела, ако тя произведе избори за събрание, което да пренапише конституцията, с цел затвърждаване на властта на социалиста Мадуро над институциите, които са извън негов контрол.

Представители на правителството на САЩ споменават за широк кръг от санкции, включително ограничаване на вноса на петрол - основен източник на доходи за изпадналата в криза южноамериканска държава, отбелязва АП.

Вчера венецуелският министър на външните работи Самуел Монкада даде да се разбере, че страната му няма да се откаже от изборите за Конституционно събрание. Венецуела преразглежда сериозно отношенията си със Съединените щати, "тъй като не приемаме да бъдем унижавани от никого", обяви Монкада.

Венецуела изнася средно по 700 000 барела петрол на ден за САЩ - около половината от своя експорт. Тъй като голяма част от останалия изнасян петрол отива за погасяване на дълг към Китай, спирането на вноса на венецуелски петрол от Съединените щати би орязал приходите на южноамериканската страна със 75 процента, каза пред АП Анхел Алварадо, депутат и икономист, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3681 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
„27т.СТИГАТ! ГЕРбСП КАРТАГЕН ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН!”

2017.08.06 | 09:46

5
Пак вони на Пешо Пръча и други шумкарски цървули и спарени партенки от руски ботуш! Червени боклуци - фенове на ГЕРбСП- сиамските близнаци на БКП-филиал на терористичния руски Коминтерн!
томахок не може да лети, милиярди хора останаха до

2017.08.06 | 09:45

4
СЕВЕРНА КОРЕЯ ИБА МАЙКАТА НА жалка америка, КИТАЯ СИ ПРАВИ ТАШОК С ГЛУПАВ РъМБ, РУСИЯ НАПРАВИ ЗА СМЯХ хамериканските братя, ХОХОХОХОХОХОХОХОХО

2017.08.01 | 10:21

3
ПРАВИЛНО!

2017.08.01 | 10:21

2
НИКОЛА ,Я МУ ГО СЛУЖИ НА ТЪПЧО В ДУПЕТО ДО МЪДУРИТЕ..

2017.07.20 | 23:16

1
С Ники Мадуро шега не бива. Седесарски номера не вървят. Янките и него ще го отровят, мамата им краварска.

Добави коментар

Водещи новини