Изчезнало 16-годишно германско момиче се появи сред арестувани бойци на ИД? (снимка)

  • 19 юли 2017 07:58

  • 26258
  • 1
Изчезнало 16-годишно германско момиче се появи сред арестувани бойци на ИД? (снимка)
©

Германската прокуратура проверява дали 16-годишно момиче, разследвано за поддържане на контакти с групировката "Ислямска държава", е сред жени бойци, арестувани в иракския град Мосул, предаде Ройтерс.

Тийнейджърката от германската провинция Саксония приела исляма и поддържала контакт с членове на "Ислямска държава" по интернет, преди да изчезне миналото лято. Прокуратурата я разследвала по обвинения в подготовка на насилствен подривен акт срещу държавата, но прекратила разследването след изчезването.

Прокуратурата в Саксония заяви, че проверява дали момичето е сред арестувани в Мосул жени бойци на "Ислямска държава".Те са били задържани при военната операция в града, където иракските сили обявиха победа над групировката миналата седмица. Съобщава се, че сред тях има пет германки, три рускини, три туркини и две канадки.

Иракски служител по сигурността отрече германското момиче да е сред арестуваните жени. Източник от германското външно министерство заяви, че ведомството търси информация за националността на задържаните жени в Мосул.

Сн. Twitter

Последвайте канала на

Мая Йорданова
26258 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.24 | 03:27

1
Седесарска кypва, казали са й, че на брадатите маймуни са им големи пишките и тя е хукнала като Надка Седесарката за xyй.

Добави коментар

Водещи новини