Даниела Дариткова: Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите

  • 19 юли 2017 07:39

  • 6241
  • 0
Даниела Дариткова: Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите
©

Трите власти показаха единство за справяне с агресията срещу лекарите. Законодателната власт свърши своята работа, изпълнителната власт се е ангажирала с проблема, за да можем да се излекуваме от агресията. Това каза председателят на здравната комисия в НС Даниела Дариткова в ефира на БТВ.

Тя припомни, че са предвидени по-тежки наказания за насилие над медицински лица. „Разчитаме на ефективно правораздаване от съдебната система. Превенцията също е важна“, допълни Дариткова. „Всичко, което беше предприето до момента е вторична превенция, първичната превенция трябва да е възпитанието и образованието“, добави тя.

Кандидатурата на проф. Камен Плочев за председател на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде гласувана в парламента на 28 юли, каза председателят на здравната комисия. Тя уточни, че д-р Глинка Комитов е напуснал поста единствено по лични причини, но отказа да ги назове.

По отношение на процедурата по издаване на ТЕЛК решения, Дариткова каза, че върви нормално. „Всички чакат новите промени. Те ще са в полза на хората с увреждания“.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини