Ангелкова: Ще сезираме компетентните органи за незаконни обекти на централната алея в Слънчев бряг

  • 18 юли 2017 18:28

  • 8049
  • 5
Ангелкова: Ще сезираме компетентните органи за незаконни обекти на централната алея в Слънчев бряг
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и представители на туристическата администрация направиха внезапна проверка на крайбрежната и централната алея в Слънчев бряг. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

По централната алея на курорта има незаконни обекти и за дейността им ще бъдат сезирани всички компетентни институции, за да бъдат премахнати, категорична бе министърът на туризма. Тя подчерта, че инспекциите ще продължат през целия летен сезон – както планови, така и внезапни и по сигнали на потребители. В проверката участва и изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.
Министър Ангелкова припомни, че се обсъждат текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма, с които ще се регламентира статутът на националните курорти и ще бъдат посочени изискванията към тях. Така на практика ще се реализира държавната политика за развитие на националните курорти като туристическа дестинация.

Специална наредба ще посочва реда за управление и организация на туристическата дейност на територията на националните курорти. В нея ще са визирани изграждането, поддържането и благоустрояването на туристическа инфраструктура, на зелените площи, визията и рекламата, осигуряването на обществения ред, медицинското обслужване, организацията на движението, паркирането, нивото на шума и др., като особено внимание ще бъде обърнато на разполагането на преместваемите обекти и съоръжения, каза още министър Ангелкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8049 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
гошо

2017.07.19 | 12:23

5
Гербавите до един са национални предатели и крадци.Имитират управление и някакъв контрол.

2017.07.19 | 12:22

4
То има ли нещо законно във България само корупция и картели!
hayabusa

2017.07.18 | 21:35

2
тук вирее безаконието,за това и виреят катуните...обаче те се захванали с ганьо рибаря дето си отворил ресторант хвани рибката :)

2017.07.18 | 21:48

3
а НЕЗАКОНИТЕ хотели в зл. пясъци и св. св. константин и елена, КОЙ ще ги забележи
Петър

2017.07.18 | 20:42

1
Питам за да каже който знае.Държавата тоест ние имаме ли нещо на Слънчев бряг вече като собственост.Та се претърчат всички управляващи .

Добави коментар

Водещи новини