Окръжният съд в Добрич наложи наказание за пране на пари

  • 18 юли 2017 16:27

  • 1219
  • 1
Окръжният съд в Добрич наложи наказание за пране на пари
©

Окръжният съд в Добрич наложи поредно наказание за пране на пари, съобщи пресцентърът на институцията. Къймет Г. /34 г./ ще изтърпи една година "лишаване от свобода" при тригодишен изпитателен срок, след като съдът е одобрил постигнатото споразумение между подсъдимата и прокуратурата.

Жената се е признала за виновна в това, че в периода 2008-2011 година, при условията на продължавано престъпление, в балчишкото село Оброчище, в Австрия и Германия е извършвала финансови операции на обща стойност 9094 лева. Операциите са извършвани със средства, за които е знаела, че са придобити чрез тежко умишлено престъпление - трафик на жени през границата. В посочения период чрез системи за бързо разплащане подсъдимата е изпращала на свои близки и родственици различни суми от Германия и Австрия, придобити чрез извършеното престъпление, посочват от съда.

Къймет Г. ще плати в полза на държавата цялата придобита от престъплението сума - 9094 лева.

По същото досъдебно производство са привлечени като обвиняеми общо 7 души, от които шестима вече са осъдени, информират от пресцентъра на съдебната институция. Освен на Къймет Г., която е от добричкото село Драганово, чрез одобрени от Окръжния съд споразумения наказания са наложени и на съпрузите Фани и Стоян Г., Христо Г. и Миглена Г. - всички от село Оброчище. Присъда има и Павлина М. от варненското село Кипра.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.18 | 17:49

1
София да се учи от Добрич, да не върти свирки на Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов и друи седесарски престъпници.

Добави коментар

Водещи новини