Корнелия Нинова: Валери Симеонов ли е премиер? (видео)

  • 18 юли 2017 14:13

  • 18389
  • 10
Корнелия Нинова: Валери Симеонов ли е премиер? (видео)
©

ГЕРБ да си определят позицията за класа прослужено време. Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 говорител ли е или имаме премиер в негово лице и един скрит отзад Борисов, който изпълнява? Това заяви лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„Отпадането на класа за прослужено време - традиционно и последователно БСП сме против това предложение“, заяви Нинова.

Според нея това ще доведе до намаляване на доходите на хората. „Дори сега той да се включи в заплатата, догодина тези заплати няма да растат, ще останат в замразеното състояние, в което са сега“, каза тя.

Лидерът на БСП посочи ,че трябва да се стимулират младите специалисти. „Млади хора, професионално подготвени, модерни остават с по-малко заплащане, т.е. трябва да намерим формата такива млади специалисти да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, с бонуси, с тримесечно материално стимулиране, за да не противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни, адекватни, подготвени на съвременните условия на труд“, заяви лидерът на БСП.

Нинова заяви, че утре ще има среща с КНСБ и КТ „Подкрепа“ по тази тема. „Те са на същата позиция като нас, бихме искали да обсъдим тези позиции и ние като парламентарно представена партия да ги отстояваме вътре в залата“, каза Нинова.

Според нея по тази тема е важно какво мислят ГЕРБ. „И по такава важна тема говорител изведнъж стана Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Искаме да знаем ГЕРБ споделят ли това предложение и ще го гласуват ли в зала или това е самоинициатива на г-н Симеонов. Той миналата седмица по друг повод каза, че премиерът Борисов не може да му нарежда какво да прави. Значи, ГЕРБ да се определят – заедно ли са в това или просто говорителят е Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 или това е негова самоинициатива, или имаме един истински премиер в лицето на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, който предлага политики и един скрит отзад г-н Борисов, който изпълнява", каза Нинова.

"БСП е против отпадането на ограниченията за закупуване на земеделска земя - утре ще поискам среща с председателите парламентарните групи", каза още лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова коментира, че земята е национално богатство на България. "Земеделската е предвидена за производство на селскостопанска продукция“, заяви лидерът на БСП. По думите й предложението не гарантира в чии ръце ще попадне тази земя, нито че тя ще бъде използвана за производство.

"Смятам, че трябва да защитим националния си интерес“, категорична бе Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Според нея българската земеделска земя е най-евтина в ЕС и тя ще получава европейски субсидии и то на декар площ. „Идва някой гражданин на друга държава, купува земеделска земя, не е задължен да произвежда, декларира я и получава субсидия за тази земя, т.е. неговият интерес той ще си го защити“, каза Нинова.

Тя обясни, че редица държави в ЕС имат своите ограничителни мерки и процедури за такова свободно закупуване на земеделска земя. Според нея има възможности за действие. „Ние предлагаме правителството да поиска отлагане на този въпрос. Утре ще разговарям с другите лидери, всички евродепутати от всички партии като българи да се обединят“, призова Нинова. По думите й те трябва заедно да потърсят разговор в Брюксел.

„Ако не се стигне до такова съгласие и обсъждане в Брюксел, не е толкова страшно да влезем в съдебен спор и България да защити националния си интерес“, посочи Нинова. По думите й експерти не изключват да се спечели такова дело.

Лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за коментира решението на Инспектората на Висшия съдебен съвет (ВСС) да прекрати проверката по аферата "ЦУМ гейт". По думите й Георги Гергов не е извършил нарушение.

"Партията беше въвлечена в скандал", призна тя.

Мотив за прекратяването е, че няма нищо нередно и смущаващо в срещата на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, бизнесмена Сашо Дончев и тогавашният член на ръководството на БСП Георги Гергов в кабинета на Гергов в ЦУМ. Целта на проверката беше да установи дали Цацаров е уронил престижа на магистратите като е нарушил нормите от Кодекса за етичното поведение на магистратите.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18389 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ама

2017.07.22 | 04:45

4
КЪДЕ БЕШЕ,КОГАТО ГО ПРЕМАХНАХА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ,МА?

2017.07.24 | 10:10

10
В САЩ. при сина си :)

2017.07.24 | 10:06

9
НИНОВА Е ИБАЛА БОЙКО КУРВАТА

2017.07.24 | 10:06

8
ниноваааааааа ти си долна пачавра като бойко
stojan chadziev

2017.07.24 | 10:06

6
Zalki fizionomii.
амиииииии

2017.07.24 | 10:06

7
като твоята бе чукан
Осата Мая

2017.07.24 | 10:06

5
Червена брантия кремълска = Курнелия Свиньова.
ттттъп

2017.07.22 | 04:45

3
И без това в почти никой частен сектор не ги плащат. На мен също само ми ги начисляват, но не ги получавам. Все ми е тая, по-добре да ги махат!

2017.07.22 | 04:44

2
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВО Е ВИЦЕПРЕМИЕР.

2017.07.22 | 04:44

1
При вашето управление дойде един чужденец неграмотен и без трудов стаж и вие го направихте премиер та окраде държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини