Спешен лекар: Насилието е ежедневие, наричат ни боклуци и убийци

  • 18 юли 2017 07:55

  • 17755
  • 5
Спешен лекар: Насилието е ежедневие, наричат ни боклуци и убийци
© Нова телевизия

Насилието при нас е ежедневие. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Делян Георгиев, началник смяна в Спешна помощ-София.

Един от най-фрапиращите случаи, който е останал в главата ми, е сигнал за мъж в безсъзнание в кв. "Люлин". Екипът ни бе посрещнат от съпругата, която още от вратата почна да ни блъска и обижда, наричайки ни "боклуци" и "убийци". Бих попитал госпожата защо кани боклуци и убийци в къщата си и чака от тях да й бъде помогнато, заяви д-р Георгиев.

Когато чакаш помощ, всяка минута ти се струва като час, но хората имат погрешна представа за колко време пристига линейката, за това как функционира системата, отбеляза спешният медик.

Всеки човек заслужава уважение, разбиране и топло отношение. Нека тези хора, които проявяват подобно поведение, си представят, че всички лекари и медицински сестри изчезнат – какво ще правят тогава? Лекарите и медицинските сестри са тук, за да помагат, не можем да се държим с тях по този начин. Българският лекар иска да бъде тук и да помага на обществото, но обществото не разбира това. Българските лекари и медицински сестри са изчезващ вид, предстоят ни много тежки времена, каза още д-р Делян Георгиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17755 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.25 | 11:39

5
Вярно е че сте седесарски боклуци, костовизмът ви превърна в търгаши със здравето на хората, въртите бизнес, заплюхте Хипократовата клетва.

2017.07.23 | 17:10

4
Докторе стига сте се оплаквали .До като не разберете ,че трябва бързо ефективно и качествено здравно обслужване ,така ще бъде .Заради малоумието ви, човек в коридорите на болницата не може да се размине от болни

2017.07.23 | 17:10

3
докато действате като охлюви така ще бъде

2017.07.23 | 17:10

2
Докато шофьорите ви спят по време на дежурство ,докато лекари и сестри гледат сериали и по 5000 лв да ви дават ,все ще сте неграмотни кретени -убийци и боклуци..

2017.07.23 | 17:10

1
Кретени такива ,колко живота отидоха заради неграмотността и некомпетентността ви .Първо бъдете знаещи и можещи и слуги на здравето на хората и тогава ще сте спокойни ,а не функционални неграмотни дерибеи

Добави коментар

Водещи новини