Иван Гарелов подаде документи за шеф на БНТ

  • 17 юли 2017 17:14

  • 11140
  • 6
Иван Гарелов подаде документи за шеф на БНТ
© Булфото (архив)

Иван Гарелов подаде документи за шеф на БНТ.

За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. Днес подадох документи за конкурса за Генерален директор на БНТ, пише Гарелов и публикува цялостната си концепция, която смята да защити пред СЕМ. Тя е наречена "БНТ - РЕСТАРТ" и предвижда да изтегли централната новинарска емисия с един час напред - в 19.00, за да е конкурентна държавната телевизия с останалите частни канали.

Гарелов е твърдо решен да спре външното финансиране за новините и публицистиката и да пресече политическото заиграване на някои лица на обществената медия. "Отказ от чуждестранен и/или политически източник на финансиране ; отказ от обвързване на лица на информационно-публицистичната линия на БНТ с политически, икономически и чуждестранни позиции и интереси чрез външно финансиране на информационен продукт на БНТ - последният е забранен според Закона за радио и телевизия, но очевидно е заобиколим в настоящата практика", припомня журналистът.

И не спестява критики към БНТ. "Според огласени в средата на април 2017 година пийпълметрични данни Българската национална телевизия заема по гледаемост все по-рядко трето, все по-често четвърто, понякога и пето място сред телевизиите с национално покритие"

"В БНТ1 наблюдаваме отделни проблясъци на предавания, които са с високо качество и отговарят напълно на изискванията за обществения характер на медията, отчита той, но критикува останалите канали на обществената телевизия. "Каналите БНТ2 и БНТСвят са с неясна или сбъркана концепция. В момента БНТ2 е кошче за всичко, а БНТСвят е предназначена за някакви въображаеми емигранти от стари времена, изпитващи единствено и само носталгия към старо кино и телевизионно съдържание, оформено в посредствена днешна визия, дооформена в социалистическа конфекция. Така нареченият спортен канал БНТ HD се пълни с каквото падне измежду непостоянната схема на спорта. Хаотичната и разхвърляна програма на четирите канала е пълна с предавания, непомръднали в своето съдържание от тоталитарно време", обобщава телевизионерът, който е отделил именно на БНТ десетилетия от живота си.

Гарелов коментира и нуждата от по-атрактивни заплати за професионалистите, които носят на гърба си БНТ и дори обещава безплатна вечеря за дежурния персонал.

Междувременно стана ясно, че друг стар телевизионер - Сашо Диков, се е отказал от надпреварата за шефското кресло на "Сан Стефано".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
11140 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.08.21 | 14:13

6
не съм чул комуняга да се е нахранил...
А

2017.08.21 | 14:13

5
За кога бе Иванеее!?!
Profesor

2017.08.11 | 13:32

4
Предлагам да попитаме Вожда - Борисов! Той е изключително компетентен! Може да има "под ръка" някоя и друга партизанска внучка, а защо не конституционият съдия Георги Марков! В краен случай - талантливият и перспективен кадър и шев на младежкото ГЕРБ - Георг Георгиев! Тази
хохо

2017.08.11 | 13:25

3
Тоя докога ще го гледаме , бе братче?Аман!Пусти кокъл се не пуска!

2017.08.11 | 13:25

2
Как ДС не му намери място в Сарайско--Библиотекарския институт и да се отървем от тази болшевишка смрад ?

2017.08.11 | 13:24

1
има ли нещо, което да не се контролира от шибаните куки от дс и отрочетата им...

Добави коментар

Водещи новини