ЕС наложи санкции на 16 сирийски висши военни и специалисти по химическо оръжие

  • 17 юли 2017 14:56

  • 2649
  • 2
ЕС наложи санкции на 16 сирийски висши военни и специалисти по химическо оръжие
© Getty Images/Guliver

Европейският съюз добави още 16 души в списъка си със санкции срещу сирийския режим заради ролята им в разработването и използването на химически оръжия срещу цивилно население, предаде Франс прес.

Става въпрос за осем висши военни и осем учени "замесени в разпространяването и използването на химически оръжия", посочи в комюнике Съветът на ЕС.

"Подложените на санкции 16 души са отговорни за отвратителните атаки с химическо оръжие срещу невинни мъже, жени и деца", отбеляза в изявление британският външен министър Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс. Той добави, че Великобритания е помогнала за прокарването на тези санкции, "за да се изпрати ясен сигнал на сирийския режим, че варварските му действия ще имат последици".

С добавените днес имена физическите лица в черния списък на ЕС стават 255. Списъкът съдържа също 67 сирийски юридически лица. Санкциите включват забрана за достъп на територията на ЕС и замразяване на авоари.

Според Джонсън новият списък "свидетелства за решимостта на Великобритания и останалите приятели в Европа да действат срещу отговорните за химическите нападения" в Сирия, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2649 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.18 | 02:31

2
КОЯ ВИСША КРАВА НАРЕДИ НА ПОДЛОГИТЕ СИ ОТ ЕС ДА ЛИЖЕ ЗАДНИКА НА ТЪПЧО..Я ПО СТАРАТЕЛНО ПЕДАЛИ ,МНОГО ВИ Е РАЗХАЙТИЛ ..О БАБА...
курвите -слуги

2017.07.18 | 02:31

1
на заплата при циганина сорош.

Добави коментар

Водещи новини