Меркел със заявка за четвърти мандат

  • 17 юли 2017 14:40

  • 4557
  • 5
Меркел със заявка за четвърти мандат
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се възнамерява да продължи да управлява Германия като канцлер пред следващите години, каза самата тя в интервю, излъчено снощи от телевизия А Ер Де.

"Никой не може да каже какво ще ни поднесе живота, но аз със сигурност възнамерявам да продължа още четири години", каза Меркел, цитирана от ДПА.

В интервюто канцлерът говори по теми като бежанците и инвестициите, а също за отношенията с Турция и НАТО.

Въпреки търканията с баварската партньорска партия Християнсоциален съюз (ХСС), Меркел, водачка на християндемократите (ХДС), отхвърля ограничаването на броя на бежанците, които ще бъдат допуснати в страната.

"По въпроса за горната граница моята позиция е ясна: Няма да приема това", заяви канцлерът и подчерта, че броят на бежанците може да се намали чрез контрол и действия за предотвратяване на ситуациите, които принуждават хората да бягат от една страна в друга.

Меркел каза, че спорът с Анкара около посещението на депутати от Бундестага при германските военни в база на НАТО в Турция със сигурност е неприятен и Берлин ще работи с НАТО за решаването му, посочва Асошиейтед прес.

Анкара блокира планирано за утре посещение при германските войници, които служат на разузнавателните самолети АУАКС във военновъздушната база на НАТО в Коня. Тя поиска отлагане заради напрежението в германско-турските отношения.

Германия започна да изтегля войниците си от турската военновъздушна база Инджирлик след отказ на Турция да разреши посещение на германска парламентарна делегация там. Някои депутати настояват за изтегляне и от Коня.

Германските депутати имат право да посещават войниците ни в чужбина. Ако такива посещения им се забраняват, то Германия си запазва правото да изтегли военните си, каза Меркел в ефира на А Ер Де, цитирана от ТАСС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4557 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
чичо Адолф

2017.07.18 | 02:31

5
неееееееееееееееееееееееееее
...

2017.07.17 | 23:20

4
Ex tazi alcna baba
докато не изпълнят заповедта

2017.07.17 | 23:05

3
на господарите -ционисти да съсипят ЕВРОПА ,тая пача и Тиквата няма да се откажат.

2017.07.17 | 20:57

2
То така се почва. После току виж изкукалото бабче си спретнало "преврат" и се бетонирало пожизнено във власта.
hayabusa

2017.07.17 | 16:12

1
незаменимата,и нашия незаменим ....3-4-5... :Д

Добави коментар

Водещи новини