Изкуствен интелект работи като адвокат в САЩ и Великобритания

  • 17 юли 2017 11:46

  • 3575
  • 1
Изкуствен интелект работи като адвокат в САЩ и Великобритания
© Pixabay

Чат бот предлага безплатни правни съвети с помощта на изкуствен интелект на цялата територия на САЩ, съобщава онлайн изданието „Дъ Върдж”, цитирано от БТВ.

Програмата беше успешно тествана в Ню Йорк, Сиатъл и Обединеното кралство.

Авторът й Джошуа Броудър изчислява, че за две години и помогнал за отмяната на 375 000 фиша за неправилно паркиране. Британският предприемач, който е възпитаник на Станфордския университет, се опасява, че ще си навлече гнева на адвокатите: „Юридическата индустрия работи с над 200 млрд. долара, радвам се, че правя правото безплатно, но някои от големите кантори няма как да са щастливи”. Според него ботът, наречен DoNotPay, може да бъде полезен и на държавните институции, защото чрез него служителите им четат разбираемо написани жалби. Те се генерират от програмата, която засича къде се намира потребителят и каква правна рамка се прилага от него.

Броудър иска да популяризира този тип услуги като смята, че те ще намалят значително и разходите на по-малките компании, които се налага да плащат на юристи за често тривиални услуги.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
monarch

2017.07.29 | 10:12

1
Чака ни мрачно бъдеще.Ще ни съдят роботи,ще ни лекуват роботи.Вместо нас ще работят роботи.В даден момент ще се "освободят" от нас.

Добави коментар

Водещи новини