Варна тупти с енергията и ритъма на живей активно! (галерия)

  • 16 юли 2017 14:37

  • 2097
  • 0
Варна тупти с енергията и ритъма на живей активно! (галерия)
©

В 10.00 ч. на 16 юли 2017 г. пред Слънчевия часовник в Морската градина официален старт на инициативата Живей Активно! дадоха министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ към Община Варна, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България, Биляна Раева, представител на Община Варна в Управителния съвет на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица” и Минко Христов – изпълнителен директор на Двореца на културата и спорта, заедно с обичани български спортисти.

„Живей Активно! е най-мащабното събитие, което популяризира здравословния и активния начин на живот. Искам да благодаря на Нестле, която е една от най-социалните компании в България и може да служи за пример на всички останали с ангажиментите си към обществото. Много пъти сме казвали, че медалите са важни, но най-важно е здравето на нацията. Затова живейте активно, спортувайте, забавлявайте се!“, призова феновете на кампанията министър Кралев. „Днес сме Ви подготвили една изключителна енергийна бомба от спортни забавления, нови предизвикателства и най-доброто от българската музика. Благодаря на министър Кралев и на целия екип на Община Варна за подкрепата, както и на всички спортисти, спортни клубове и федерации, които се присъединиха към Нестле България. Заедно ще сътворим един истински празник днес и ще покажем как чрез спорта и балансираното хранене се зареждаме с положителна енергия. Живей Активно! не е само една инициатива, а начин на живот!“, каза Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки” в Нестле България.

Едни от най-обичаните български спортисти, сред които Любомира Казанова, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Емил Костов, Вилияна Николова, Свилен Дойков, Иван Иванов, Бончо Бончев, Ивайло Маринов, поведоха варненци на традиционните походи, които стартираха от различни точки на града, под тазгодишното мото на кампанията: „Зареди се с енергия“.

Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани във Варна, чиято начална точка бе пред Пантеона и завърши на кучешката площадка. Пред Пантеона златното момиче Любомира Казанова и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката поведоха ентусиастите на велосипеди, заедно с велоклуб „Устрем“, а след официалното откриване всички желаещи се включиха в организирания от клуба велоизлет за начинаещи до Ковшак чешма. Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Общината, заедно със Скейт клуб Варна и Екстрем спорт. Тереза Маринова раздвижи всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен крос от Аквариума до Слънчевия часовник.

До Севастопол Йордан Йовчев и Мис България 2016 Габриела Кирова поведоха пешеходен поход и поход за хора с увреждания. Всички активни лъчове се събраха на голямата сцена на Слънчевия часовник и заедно с феновете на инициативата официално откриха празника. Тази година в най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене се включват над 20 местни спортни клуба и организации, които демонстрират различни активности и дават уроци на събралите се в Морската градина. Множество спортни предизвикателства очакват всички жители и гости на Варна през целия ден. От 11:00 до 14:00 часа на 13 различни локации в Морската градина има организирани разнообразни активности, които ще заредят с енергия малки и големи. Още рано сутринта на сцена Раковина клуб The Secret проведе открита тренировка по йога. На тази локация са предвидени демонстрации по художествена гимнастика с клуб „Чар“, златното ни момиче Любомира Казанова и Мис България 2016 Габриела Кирова, лека атлетика с Тереза Маринова и HEAL FIT Gymnastics с АСЕМ.

На голямата сцена (Слънчев часовник) Варна се раздвижи с енергична демонстрация по карате с СК "ИЧИ ГЕКИ Варна", а NESCAFÉ® организира най-голямата битка с водни пистолети. Уроци по скейт със Скейт клуб Варна се провеждат до Пантеона, а workshop с ролери на Слънчевия часовник.

Плаж „Рапонги“ кипи от адреналин и енергията както с LION и волейболния турнир с Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов, така и с най-мащабната съвместна тренировка по водна гимнастика с клуб „Аква Джим“. Във Варненската търговска гимназия се провежда традиционният турнир с 3х3 баскетбол, а на игрищата в Морската градина - футболен турнир с детска школа по футбол "Делфини", както и демонстрационен тенис мач с Данчо Йовчев и Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“. Пред Аквариума играем тенис на маса със СКТМ „Варна 2015“.

На Централния плаж всички желаещи могат да покарат водно колело, а треньори от яхтклуб „Капитан Георги Георгиев порт Варна“ дават уроци на деца по ветроходство. На кучешката площадка в Морската градина има много забавления и спортни активности за кучета и техните стопани, които са организирани от PURINA®, AA Training и хип-хоп изпълнителят Играта. Тази година към голямото семейство на Живей Активно! във Варна се присъедини и ЕКОПАК България. На Кривото дърво тече играта „Стани еко-герой“, която е предназначена за всички малчугани, които искат да научат повече за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда.

В следобедните часове ни предстои истински презареждащ финал на активния ден на входа на Морската градина (Слънчевия часовник) със степ аеробика и зумба с ХУНИ СПОРТ от 17:00 ч. А след това Pavell & Venci Venc’, DARA и Кристиан Костов ще закрият подобаващо с още енергия от хубавата българска музика. В 18:30 часа те ще се качат на Голямата сцена, за да изпълнят някои от най-пополярните си песни, специално за всички, които са се събрали на Слънчевия часовник.

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на Националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали заедно с едни от най-популярните български спортисти и звезди. През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди.

50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и с подкрепата на общините Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
2097 0

Свързани новини

Водещи новини