Два германски изтребителя ескортираха пътнически самолет до летището на Щутгарт

  • 16 юли 2017 11:46

  • 23325
  • 0
Два германски изтребителя ескортираха пътнически самолет до летището на Щутгарт
© pixabay.com

Два изтребителя от германските военновъздушни сили ескортираха снощи самолет на авиокомпанията "Korean Air" до летището на Щутгарт, тъй като наземните служби бяха изгубили връзка с екипажа.

Това съобщи днес полицията в град Ройтлинген, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Пътническият самолет летял от Сеул за Цюрих, но във въздушното пространство на Германия изгубил връзка с диспечерите. "Самолетът бе помолен да се приземи на летището на Щутгарт. Той бе придружен от два самолета прехващача на Бундесвера", се казва в полицейското съобщение. На борда имало близо 200 души. Наложило им се да пренощуват на аерогарата. Техническа проверка показала, че връзката с пилота е била нарушена поради повреда в бордовото оборудване.

Пресрещайки пътническата машина, двата изтребителя минали звуковата бариера и жителите на селищата около Щутгарт и Ройтлинген, изплашени от характерния звук, сигнализирали в полицията. За половин час там получили около 250 обаждания за дочути експлозии и трясъци.

Германски изтребители бяха вдигнати по тревога и предния ден. Два бойни самолета придружиха в петък за пет минути пътнически, изпълнявал полет от египетския курорт Хургада до Мюнстер. Тогава връзката бе възстановена и не се наложи извънредно кацане, напомня ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини