Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвета „Външни работи“ в Брюксел

  • 15 юли 2017 11:16

  • 1374
  • 3
Екатерина Захариева ще вземе участие в Съвета „Външни работи“ в Брюксел
© Булфото (архив)

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще вземе участие в редовното заседание на Съвет „Външни работи“, което ще се проведе на 17 юли в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Първите дипломати на 28-те ще проведат дискусия относно приоритетите в изпълнението на Глобалната стратегия на ЕС за следващата година. Министрите ще обсъдят актуалното развитие на ситуацията в Либия и ще направят преглед на отговора на ЕС. Съветът ще одобри удължаването на мандата на EUNAVFOR MED операция Sophia и на гражданската мисия на ЕС за подкрепа за интегрирано управление на границите в Либия (EUBAM).

Външните министри ще обменят мнения и относно положението в Корейската народнодемократична република (КНДР), в контекста на последните събития, включително неотдавнашното изстрелване на балистична ракета на 4 юли 2017 г. в грубо нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Дискусията в СВнР ще направи преглед на ролята на ЕС и взаимодействието с останалите заинтересовани страни.

Работният обяд на министрите ще бъде посветен на темата за миграционния натиск в Централното Средиземноморие. В дискусията ще участват Върховния комисар на ООН по бежанците Филипо Гранди и Генералният директор на Международната организация по миграция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1374 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.16 | 18:32

3
СОРОСОИДЕН ИЗРОД

2017.07.16 | 18:32

2
СОРОСОИДЕН ОЧАЛАТ БОКЛУК
f

2017.07.16 | 18:32

1
Тая, Бъчварова и Цачева искам да ги изритат като мръсни котета от кабинета, а на тяхно място да влязат силно образовани хора, СПЕЦИАЛИСТИ в областите си, не само "взели дипломи", щото не е трудно да си "вземеш".

Добави коментар

Водещи новини