Убити и ранени туристи при атака в египетски курорт

  • 14 юли 2017 19:33

  • 5151
  • 0
Убити и ранени туристи при атака в египетски курорт
© Getty Images/Guliver (архив)

Две украински туристки загинаха и още четирима чужденци бяха ранени с нож в египетския курорт Хургада на Червено море, съобщиха днес министерството на вътрешните работи на Египет и източници по сигурността, цитирани от Ройтерс.

Мотивът за атаката, извършена в частен курортен комплекс, още се разследва. Нападателят е доплувал дотам от обществен плаж в Хургада, намираща се на около 400 км южно от Кайро. Той е арестуван.

Източници по сигурността и медицински източници съобщават за две убити украинки. Консулският отдел на украинското външно министерство отказа коментар, защото очаква да получи официална информация от Египет.

Източник от египетската полиция каза, че нападателят е намушкал с нож трима души от Сърбия, двама от Украйна и един от Полша, предаде Асошиейтед прес. Жертвите са били прободени с нож в лицето, врата и краката.

Според руската агенция "Интерфакс", цитирана от ДПА, сред ранените имало рускиня. Тя е с няколко прободни рани, но няма опасност за живота й, съобщил за руската агенция представител на консулството на Русия в Хургада, отбелязва БТА.

Двете туристки, убити днес при нападение с нож в египетския курорт Хургада на Червено море, са германки, а не украинки, както беше първоначално съобщено. Това заяви пред Ройтерс генерал-майор Мохамед ел Хамзауи, началник на сигурността в губернаторството Червено море. Той уточни, че двама чешки граждани били сред четиримата ранени.

Посланикът на Украйна в Египет Генадий Латиг опроверга съобщенията за гибелта на двама украински граждани, съобщи ТАСС. Той заяви също, че сред ранените има руска гражданка, родена в Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини