Проговори уволнената учителка от СМГ

  • 14 юли 2017 18:08

  • 21423
  • 2
Проговори уволнената учителка от СМГ
© БТВ

В понеделник получих заповедта за дисциплинарно уволнение – за особено тежко престъпление. Започвам да се питам кое е това тежко престъпление, което съм извършила. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ учителката от Софийската математическа гимназия Петя Тодорова.

По-рано тази седмица родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна подкрепа. Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов, че Тодорова е уволнена заради умишлено ощетяване на интересите на децата от СМГ. Тя е била назначена като част от комисия на състезанието "Европейско кенгуру". Функцията на комисията е да класира ученици в национален кръг, а залозите са големи – стипендии. По думите на директора Тодорова се е подписала под списък с класираните деца, където фигурират само ученици от частната математическа гимназия. Ощетени са 130 деца от СМГ, като нито едно от тях не намира място в класирането, обясни директорът.

Тази година състезанието имаше двама организатори. Първият кръг мина и дойде моментът кои ще се явят на национален кръг. Трябваше да подпиша протокол и в него не фигурираше ниото едно дете от СМГ, тъй като те са се явили на състезанието, но при други организатори. Проблемът беше решен в името на децата, категорична е Тодорова.

На 16 май получих писмо с искане за обяснение. На 18 май върнах писмено обяснение, а същия ден излезе и другият списък. От този момент нататък до 6 юли няма индикация, че това е огромното престъпление, което съм извършила. На 6 юли ми беше подадена заповедта за уволнение. Имайки предвид мотивите, на всеки е ясно, че това е на лична основа. Към момента други уволнени учители няма, обясни преподавателката.

Духът на СМГ е единството и се надявам този дух да се запази, подчерта тя.

Петя Тодорова посочи, че при възможност би искала да се върне в гимназията.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
21423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.12 | 13:30

2
ТАКА СЕ РАЗЧИСТВАТ НЕУДОБНИТЕ В БОКОЛАНДИЯ.НА НЕЙНО МЯСТО ЩЕ СЛОЖАТ НЯКОЙ ГЕЙБЕРСКИ НЕКАДЪРНИК.
x men

2017.09.12 | 13:30

1
Когато взе парите да се подпишеш не рева, а сега ревеш!

Добави коментар

Водещи новини