Горският пожар край Стара Кресна е овладян

  • 14 юли 2017 11:24

  • 2803
  • 0
Горският пожар край Стара Кресна е овладян
© Булфото (архив)

Овладян е пожарът в гората край село Стара Кресна.

Това обяви инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие, цитиран от радио Фокус. Към момента има единични огнища в периметъра, които се погасяват. До края на деня, а и през нощ в района ще останат екипи на предприятието и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, които ще следят за обстановката в района. „130 служители от 20 териториални поделения на Югозападното държавно предприятие участват в потушаването на огъня в Пирин. Рано тази сутрин гасенето на пожара продължи. Мобилизирани са общо над 250 души: пожарникари, военни, служители на РДГ - Благоевград и националните паркове „Пирин” и „Рила”. На място са 12 специализирани противопожарни автомобила на ЮЗДП и 6 – на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, каза още инж. Дамянов.

Нанесените щети от пожара са много сериозни, подчерта той. „Пожарът е на площ от 850 декара, от които около 600 - 700 декара е петдесетгодишна борова гора”, каза още инж. Дамян Дамянов. Той не изключва вероятността причината за пожара отново да е човешка небрежност, тъй като огънят е възникнал в близост до черен път. Залесяването на засегнатия участък ще струва около 600 хил. лева.
По данни на Югозападно държавно предприятие, 77 пожара са регистрирани на територията на ЮЗДП от началото на годината до момента. Засегнати са около 4 000 декара горски площи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2803 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини