Спипаха 162 кг висококачествена марихуана и 4,6 кг кокаин (видео)

  • 14 юли 2017 11:16

  • 17616
  • 0
Спипаха 162 кг висококачествена марихуана и 4,6 кг кокаин (видео)
©

При проверка на камион на Дунав мост 2, митнически служители са открили в левия резервоар на превозното средство 172 пакета, пълни с вещество, което е рагирало на коноп. На митническия служител му е направило впечатление, че единият шофьор е много притеснен и е извършил проверката.

Това каза на пресконференция административният ръководител на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, която изнесе подробности за контрабанда на наркотици. "Бруто теглото на наркотика е 162 килограма. Двамата шофьори са привлечени като обвиняеми за това, че са внесли в държавата високо рисково наркотично вещество. Грози ги от 10 до 15 години. Наркотикът и камионът, с който е пренесен, се конфискуват в полза на държавата. Двамата шофьори се признават за виновни. Познавали са се отдавна. И двамата са знаели, че са превозвали наркотично вещество. Те са задържани до 72 часа. Внесено е искане в Окръжен съд-Видин за постоянното им задържане под стража. Към момента не мога да кажа за къде е бил предназначен наркотика. Не мога да дам подробности за дейността на транспортната фирма. Тече разследване и все още не мога да кажа дали има канал за пренос на наркотици. Контрабандата е установена вчера и все още е рано да правим коментари", каза още тя.

"Тази акция е реализирана изцяло от митническите служители, без да има сигнал". Това разкри Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в, директор на Агенция "Митници". Колегите са подходили изключително професионално. Става дума за марихуана, която е с много високо качество. Мога да поздравя колегите за добрата работа на терен", допълни той.

"Има и втори случай, при който са задържани 4,6 килограма кокаин на ГКПП "Калотина". Като обвиняем е задържан холандски гражданин, който е задържан до 72 часа. И за него е внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". Холандският гражданин се възползва от своето право и отказва да даде обяснение. Наркотикът е иззет", разкри още Албена Вутова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
17616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини