Най-старият ежедневник, издаван в Чикаго, бе продаден на символичната цена от един долар

  • 14 юли 2017 07:27

  • 1062
  • 0
Най-старият ежедневник, издаван в Чикаго, бе продаден на символичната цена от един долар
© pixabay.com

Вестник "Чикаго сън-таймс", най-старият ежедневник на Чикаго, който е отпечатван без прекъсване, бе продаден на група инвеститори, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Вестникът е основан през 1844 г. и е печелил осем пъти престижната награда "Пулицър". Изданието съобщи, че е бил закупен от група инвеститори, ръководена от бившия общински съветник и настоящ генерален директор на вестника Едуин Айзендрат и група синдикати.
Вестникът не даде подробности за сделката, но според конкурента му в. "Чикаго трибюн" продажбата е сключена за един долар. Същият "Чикаго трибюн" обяви по-рано тази година намерението си да закупи "Чикаго сън-таймс", но му бе наложена забрана от министерството на правосъдието, което се опасяваше от възникването на местен информационен монопол.

Дори и цената на покупката да е била символичният един долар, инвеститорите е трябвало да платят 11,2 милиона долара, за да продължи работата на вестника, съобщи самият "Чикаго сън-таймс". Сключената сделка подчертава несигурността в американската преса през последните две десетилетия. През 2011 г. "Чикаго сън-таймс" бе купен за 20 милиона долара. Собствениците заключиха, че "е по-добре да вземат един долар, отколкото да затворят вестника, което щеше да струва осем милиона", коментира Джеймс Уорън от института Пойнтър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини