Теменужка Петкова: Не можем да хвърлим на вятъра 3-те млрд. лв. за "Белене"

  • 13 юли 2017 17:59

  • 5701
  • 5
Теменужка Петкова: Не можем да хвърлим на вятъра 3-те млрд. лв. за "Белене"
© БТВ

Ресурсът, който българските данъкоплатци са платили за АЕЦ "Белене" – над 3 млрд. лв., не трябва да не отиде на вятъра. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Едно зряло общество и едни мъдри политици не бива да допускат една и съща грешка няколко пъти, а ние претендираме да сме такива. Този ресурс трябва да бъде оползотворен. Не можем да си позволим да хвърлим на вятъра 3 млрд. лв. Продължваме да стоим на позицията, че АЕЦ "Белене" може да бъде изградена от частен инвеститор, заяви Петкова.

Тя съобщи, че до края на годината трявба да започне процедура за избор на стратегически инвеститор. Една част от оборудването вече е тук, а до края на септември очакваме пълното оборудване да е на площадката в Белене, уточни енергийният министър.

Петкова оповести още, че съвсем скоро ще стартира предпроектното проучване за газовия хъб Балкан. Концепцията е разработена с колегите от Главна дирекция "Енергетика" на Европейската комисия. Този проект осъществява изцяло идеите на Европейския съюз за диверсификация и е изключително полезен не само за България, но и за всички страни в Югоизточна Европа, посочи министрът.

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по отбеляза, че за да се осъществи концепцията за газов хъб, първо трябва да се изгради инфраструктура за източниците на газ. На път сме да реализираме интерконектор с Гърция. Стартирана е обществената поръчка за избор на изпълнител на този проект. Това е част от липсващата инфраструктура на територията на Югоизточна Европа и е може би един от най-важните проекти в южния газов регион, посочи министърът на енергетиката.

Много се надяваме революцията "нефт и газ в Черно море" да се състои. Въодушевлението продължава, но това е процес, който изисква доста дълго време, каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5701 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.07.23 | 11:05

5
НЯМА ДА ВАЛИ ...СЛЪНЧЕВО Е И ГОРЕЩО ..А САМО СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ ВНАСЯМЕ ТОК ОТ ТУРЦИЯ ,ЗАЩОТО ТУРЦИТЕ ИМАТ НЕЩО ВАЖНО....АКЪЛ И ..ХУ.Й ЗА БОКО ПЕДАЛА...
Кр. Иванов

2017.07.17 | 09:28

4
Абе не разбра ли че в Белене нещата няма да се случат. В Козлодуй всичко е изградено откъм инфраструктура и прочие. Толкова ли е сложно новите мощности, които се чакат да се прехвърлят там и да се изградят 7ми и 8ми блок ?

2017.07.17 | 09:20

3
Наслушахме се на фалшификати и екстрасенси. Нищо и никога няма да ни стане ясно. Отбора „ играе „ добре

2017.07.17 | 09:20

2
Нали Бойко спря строежа? Защо не плати неустойките от джоба си? Сега е решил яко да си напълни гушата!

2017.07.14 | 08:03

1
Най добре да ги откраднете само това можете да правите от Герб!

Добави коментар

Водещи новини